Vakfıkebir’li hemşerimizin Astsubay Çavuş Emre Çalık, Ankara’ya sevk edildi. TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, yaralanan Vakfıkebirli hemşerimizi Ankara havalimanında karşıladı.


 
Vakfıkebir doğumlu Karatepe nüfusuna kayıtlı Cumhuriyet mahallesinde ikamet eden 1994 doğumlu Astsubay Çavuş Emre Çalık mayına basması sonucu yaralandı. İskenderun ve Dörtyol ilçeleri yaylalarında terör örgütü PKK'ya yönelik arazi tarama çalışmaları başlatılmıştı. Operasyon sırasında tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu aralarında Vakfıkebir’li hemşerimizin Astsubay Çavuş Emre Çalık’ında bulunduğu 3 asker yaralandı. Yaralı askerler, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınmıştı. Saat: 18.30 sularında Ankara Havalimanına inen uçağı TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta karşıladı.
TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta şu açıklamalara yer verdi; “Askerimiz Astsubay Çavuş Emre Çalık’ı karşıladım. Bilinci yerindeydi, beni tanıdı. Biraz konuştuk, sonrasında ambulans’a yerleştirdik ve Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderdim. Her hangi bir hayati tehlikesinin olmadığını belirtti. Milletvekilimiz Muhammet Balta, yaralı Astsubayımızın Trabzon’dan gelecek olan ailesini karşılamak üzere Havalimanına geçiyorum’ dedi.