Vakfıkebir ilçesinde bulunan Yalıköy İlk- Ortaokul öğrencileri ve öğretmenleri tarafından organize edilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından açıldı.

Öğrencilerin kendilerine olan öz güveninin artmasında bu tür projelerin ve etkinliklerin çok etkili olduğunu, geleceğin bilim insanı yetiştirilmesine vesile olacağını söyleyen Vali Ustaoğlu, projelerin ortaya çıkmasında emek ve enerjilerini harcayan öğrencileri, onları destekleyen, teşvik eden öğretmenleri ve okul idarecilerini tebrik etti. Açılışın ardından Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler,  öğrencilerin projelerinin yer aldığı stantları ziyaret etti.

Yalıköy İlk-Ortaokulu tarafından organize edilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, Okul Müdürü Yavuz Selim Badur'un açılış konuşmasıyla başlayıp, Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu tarafından kurdela kesilmesiyle açıldı. Açılışa Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu ve beraberinde Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Altın, Kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, Sivil toplum örgütleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Toplam 18 proje, 7 danışman öğretmen ve 38 öğrenciyle beraber özverili çalışmalar sonucu hazırlanıp sunuldu.