Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta mesajında şu ifadelere yer verdi; Ülkemize son 40 yıldır musallat olan, devletimize, milletimize, ekonomimize, eğitim sistemimize, yargıya, güvenlik güçlerimiz ve bürokrasiye sızarak, nihayet 15 Temmuz 2016 akşamı gerçek yüzünü, gerçek amacını ifşa eden, milletin tankını, uçağını ve silahını millete ateşleyen, milli iradenin tecelligahı TBMM dahil bir çok kamu binasını, Özel Harekat, MİT gibi kritik birimleri bombalayan, devletin başının canına kasteden Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişiminin başarısızlığa uğradığı tarihin 5. yıldönümüne gelmiş bulunuyoruz.

DARBE YAPMA SEVDASI MAZİNİN KARANLIĞINA MAHKUM EDİLMİŞTİR

Tarihin her döneminde bağımsızlık ve özgürlüğü, vatanseverlik ve kahramanlığı şiar edinmiş milletimiz, bu hain kalkışmayı destansı bir mücadele ve tanka topa karşı çıplak ellerle yürüterek devletine ve toprağına sahip çıkmış ve ülkemizin tarihinde bir darbe girişimi ilk kez millet iradesi karşısında mağlup olmuştur. Çok şükür bu tarihle beraber Türkiye'deki vesayet odakları, gücünü antidemokratik uygulamalardan alan, tarihinden, kültüründen ve inancından kopuk kitleler için darbe yapma sevdası da mazinin karanlığına mahkum edilmiştir. 251 Şehit ve 2196 gazinin canı ve kanı pahasına kazanılan bu sivil zafer, Türk milletinin tarihinde altın harflerle yazılan, adeta ikinci bir Malazgirt, ikinci bir Çanakkale, ikinci bir Kurtuluş Savaşı gibi aziz ve gurur verici bir hadise olmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve yaptığı çağrı ile meydanlara inen halkımız, Mehmet Akif'in "Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmından, Alınır kal'a mı göğsündeki kat kat iman" Dizelerinde ifadesini bulan bir iştiyak ile tek vücut halinde darbeyi önleyerek, vatanımızı ve devletimizi her türlü istila, bölücülük ve saldırıya maruz bırakacak bir sürecin gerçekleşmesini önlemiştir. Hain Fetö unsurlarının temizlendiği geçtiğimiz 5 yıl boyunca ise Fetö’nün devlette ve ekonomide ne denli ileri derecede yuvalandığı ve milletin imkânlarını kendi kirli emellerine ulaşmakta nasıl istismar ettiği daha net anlaşılmıştır.

15 Temmuz'un her yıl dönümünde ve daima hatırlamamız gereken, Fetö'nün imha ve ilga etmeye çalıştığı değerler ise, Devlete bağlılık, Vatanseverlik, Atatürk'ün tanımladığı Türk milleti olma bilinci, Kültür ve inancından gafil olmamak, Adalet ve liyakatı hakim kılmak, Bilim ve Ahlakın rehberlik ettiği bir eğitim sistemi olarak önemini sürdürmektedir.

Bu vesileyle milletimize yönelen her türlü hain organizasyon,  terör örgütü ve bunların destekçilerini bir kez daha lanetliyorum. Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Hepsinin ruhu şâd olsun.  Gazilerimize de sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum dedi.