Vakfıkebir Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Çobanoğlu, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu’nu ziyaret ederek, 2020 yılında uygulanacak olan zam kararının UKOME tarafından keyfi olarak ret edildiğini söyledi.


 
Vakfıkebir Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Çobanoğlu, Koronavirüs süreci dolayısıyla çok büyük zorluklar yaşadıklarını ifade ederek Şubat 2020 tarihinde alınan zam kararının biran önce UKOME tarafından onaylanmasını beklerken 2 Haziran 2020 günü UKOME tarafından yapılan toplandı sonucu keyfi olarak zam kararının iptal edilmesine bir anlam veremediklerini ifade etti.
 
“BÜYÜK SIKINTILAR ÇEKEN ŞOFÖR ESNAFI SAHİPSİZ KALDI”
Başkan Çobanoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bizler Vakfıkebir - Trabzon arası çalışan dolmuş minibüs esnafıyız. Ülkemizde Mart ayında başlayan Koronavirüs süreci ile birlikte halkımızın mağdur olmaması için çok zor şartlar altında çalışmaya devam ediyoruz. Şubat 2020’de Trabzon Esnaf Odalar Birliğinin onayladığı zam kararının UKOME tarafından onaylanmaması bizleri bitirme noktasına gelmiştir. Şoför Esnafı zam kararının uygulanmasını beklerken, 2 Haziran 2020 Salı günü UKOME toplantısı sonrası keyfi olarak zam kararının ret edilmesi bizler tarafından son derece şaşkınlıkla karşılanmıştır. Bu ret kararı ile birlikte Şoför Esnafı sahipsiz kalmıştır. Şoför Esnafının hiçbir kurum ve kuruluş yanında değildir.
 
“ŞOFÖR ESNAFI SADECE SEÇİMLERDE HATIRLANIYOR”
 Halka ve Hakka Hizmet yerine, özel şahıslara hizmet veriliyor. Alına bu karar bunu gösteriyor. Şoför esnafı sadece seçimlerde hatırlanıyor. Bizimde seçimlerde söyleyecek bir çift sözümüz olacaktır elbet. A’dan Z’ye bütün gaza, tuza, ekmeğe, benzine, mazota zam geliyor. Maalesef bizim zam teklifimiz Trabzon Esnaf Odaları Birliği tarafından uygulanma kararı alınmasına rağmen uygulanmıyor, ret ediliyor. Ülkemizde her şeye zam gelirken17 Ekim 2018 tarihinden beri zam bekleyen bizler büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Bizim sorunlarımızla hiçbir kurum ve kuruluş ilgilenmiyor. Bizleri kendi kaderimize derk ettiler. Sorunlarımızın çözümü için kime başvuruyorsak bir başkasına havale ediyorlar. Sadece göstermelik olarak hatırlanıyoruz.
 
“VİRÜSTEN KURTARDIK, UKOME’DEN KURTARAMADIK”
 Büyükliman Yöresindeki yolcu kapasitesi zaten sınırlı. Virüs süreci ile birlikte daha da düştü. Son karar mercii Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na çağrıda bulunuyorum. 14 aydır randevu talebimize neden hiçbir cevap vermiyorsunuz. Bizleri kaderimize neden terk ettiniz. Lütfen alınan zam kararını onaylayarak maliyetlerin artışlarıyla birlikte büyük sıkıntılar çeken şoför esnasının sesini duysun ve onay bekleyen zam kararını onaylasın. UKOME’nin ret kararı bizleri tamamen bitirmiştir. Şoför esnafı olarak bizlerin hayatımızı idame ettirebilmemiz için can suyu verilmesini beklerken RET kararı keyfi bir karar olduğunu düşünüyoruz. Allah’tan başka hiç kimseden beklentimiz kalmadı. Virüsten Kurtardık, UKOME’den kurtaramadık. Beklentimiz 4 ay önce alınan normal olan zammın verilmesidir” dedi.