Büyükliman Mahallesi Muhtarı Sadık Aydın, “Son zamanlarda hayvan sevgisini bahane ederek hayvanları çoğaltıp daha sonra yavruları ile birlikte annelerini sokağa terk eden vicdansız insanlarımız var. 6 yavrusu ile birlikte sokağa terk edilen bu hayvana yapılan vicdansızlıktır, günahtır” dedi.



Vakfıkebir İlçesi Büyükliman Mahallesi Muhtarı Sadık Aydın sokağa terk edilen anne köpek ve 6 yavrusu için bunu yapan insanların vicdansız olduklarını dile getirdi. Muhtar Aydın, hayvan sevgisinin önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:  “Son zamanlarda kötü niyetli insanlar sırf kendi egoları için hayvanları çoğaltıp, yavrulatıp, zavallı yavruları ve annelerini sokağa terk ediyorlar. Bu vicdansızlıktır, günahtır. Vicdanları yaralayan bu davranışlar karşısında toplum olarak hepimizin ortak tepki vermesi gerekir. Hayvanlara maruz görülen bu tür davranışlar Türk Ceza Kanunu’na göre de suçtur. Muhtar olarak bu hayvanı terk eden kişileri kamera ile tespit ederek gerekli kanuni yollara başvuracağımızın bilinmesini isterim dedi.”
“BU VİCDANSIZLIKTIR, GÜNAHTIR”
Muhtar Aydın, 6 yavrusu ile sokağa terk edilen köpeğin muhtemelen çiftleştirilerek erkek yavrusu alınıp daha sonra sokağa terk edildiğini iddia ederek,"Her halde vicdansız sahipleri erkek yavruyu alıp ilk iş olarak bu hayvanları sokağa terk etmek oldu. Biz bulduğumuzda yavrular çok açtı. Anne oldukça perişandı. Çünkü aç kalmış, susuz kalmış. 6 tane yavrusuna mı bakacak, kendisine mi bakacak. Şu anda sağlık durumları iyi. Vakfıkebir Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürümüz Bekir Çobanoğlu ve ekip arkadaşları hayvanların sağlık kontrollerini yaparak aç karınlarını doyurdular. Ardından gerekli girişimleri yaparak hayvanları sokağa terk eden kişilerin bulunması için kanunu girişimleri başlattılar. Kendilerine bu duyarlı davranışları için teşekkür ediyorum " diye konuştu.