Vakfıkebir ilçesinin tarihine ışık tutan ve tarihi geçmişinde birçok önemli değer yetiştiren eski adıyla Vakfıkebir Lisesi olan ve şimdiki adıyla Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi eğitim ve yönetim kadrosu ile dikkatleri üzerine çekiyor. Eğitim kadrosunun güçlü olmasının yanı sıra idareci kadrosunu da güçlendiren ve ilçenin önemli lisesi olan Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi, Okul Müdürü Kadri Alay idaresinde yeni eğitim öğretim yılında yeni başarılara imza atmak için yardımcı idareci kadrosunu da güçlendiriyor. Bir süredir boş olan okul müdür yardımcılığı kadrosuna yılların tecrübesi 30 yıllık idareci olan İbrahim İlhan Kalyoncu atanarak görevine başladı. Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi Müdür Yardımcılığı görevine başlayan deneyim ve tecrübesiyle eğitim çınarı olan İbrahim İlhan Kalyoncu’ya yeni görevinde başarılar diliyoruz.

GENÇLERİMİZİN YETİŞMESİNDE HİÇBİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMAYACAĞIMIZA İNANCIM TAMDIR

Okulun Müdür Yardımcılığı görevine başlayan İbrahim İlhan Kalyoncu yaptığı açıklamada; Eğitim anlayışı olarak görevimi hep öğrencilerin en iyi şekilde yetişerek, bu vatanın, bu milletin geleceği olduğu şuuru ile yerine getirmeye çalıştım, çalışıyorum dedi. Kalyoncu,  “Şahsıma tevdi edilen bu görevin onurunu taşımakla birlikte büyük bir sorumluluğunda bilincindeyim. Tarihi geçmişi çok önemli olan okulumuzda görev yapmak benim içinde çok değerli. Çalışmalarımızı, yürütürken takım ruhu ile yeniliklere açık katılımcı bir eğitim faaliyeti gerçekleştirme anlayışı içerisinde, Milli Eğitim’in genel amaç ve temel ilkelerine bağlı kalacağımız şüphesizdir. Bizlere emanet edilen geleceğimizin teminatı en değerli varlıklarımız olan gençlerimizi ve çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımıza inancım tamdır. Oluşturacağımız sinerji, birlik ve beraberlik saygı, sevgi ve hoşgörü anlayışı içerisinde ortak aklı kullanmak suretiyle okulumuzu eğitim, öğretim, sosyal, sportif ve kültürel alanlarda daha üst seviyelere birlikte taşıyacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

İBRAHİM İLHAN KALYONCU KİMDİR?

1970 yılında Tonya’da doğdu. İlk-orta ve lise tahsilini Tonya’da tamamladı. 1991 yılında Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu. 1992 yılında Bingöl ili Solhan ilçesi Kırık Yürekli Mezrası ilkokulunda sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. Doğu hizmeti ve askerlik hizmetinden sonra 1995 yılında memleketi Tonya’da göreve başladı. 1996 ile 2004 yılları arası Tonya İmam Hatip Lisesi Müdürü olarak görev yaptı. 2004 ile 2020 yılları arası Tonya Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü ve yöneticiliği görevlerini yürüttü. 2010-2011 yıllarında bir dönem geçici olarak Tonya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevi de yaptı. 2018 yılında kurumsallaşmasında büyük emekleri  olan Tonya Anadolu Lisesi yöneticilik görevinin süresi dolduğundan Beşikdüzü Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Felsefe öğretmeni olarak tayin istedi. 2020-2021 eğitim öğretim yılı döneminde Beşikdüzü Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcılığı görevine de vekalet etti. 15.10.2021 tarihinden itibaren boş bulunan Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi Müdür Yardımcılığı görevine vekalet atandı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.