Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, beraberinde AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Vakfıkebir Devlet Hastanesine giderek burada Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Aydın Kant, İdari ve Mali İşler Müdürü Yahya Sağıroğlu ve Sağlık Hizmetleri Müdürü Nilgün İskender’in katılımıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlarımıza çiçek verdiler.

“VARLIKLARI İLE TOPLUMA YÖN VERMEKTEDİRLER”

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta etkinlik sonrası yaptığı açıklamada; Varlıklarıyla toplumumuzun her katmanına şekil veren kadınlarımızın birlik, beraberlik ve dayanışma günü 8 Mart, özellikle son yıllarda büyük bir bilinçlenmenin de adı olmuştur. Kadınlarımız, toplumun oluşmasında gerekli temel yapı taşlarının en önemlisidir. Kadınlarımız, sevindirici bir şekilde artık hayatın her alanında erkeklerle yarışır konuma gelmiş, erkeklerin üstlendiği görevleri başarıyla üstlenmişlerdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk''ün de ''Kadınlarımız hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli ve daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar.'' sözünde belirttiği gibi, toplum, kadınlardan artık daha fazla başarı beklemektedir. Kadınlar, kendilerini eksik görmemeli, her işi yapabilecek hakka sahip olduğunu bilmelidir. Kadına saygı, tarihimizin, sosyal hayatımızın, gelenek ve göreneklerimizin temel dinamiğidir. Eğitimden, sağlığa, siyasetten, ekonomiye, çalışma hayatında kadını dışlayan bir anlayış benimsenmesi, kuşkusuz sadece kadınlar için değil, tüm toplum için büyük eksikliktir. Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) de “Cennet anaların ayakları altındadır” buyurmak suretiyle yüce İslam dininin kadına, özellikle de annelere verdiği önemi en güzel şekilde vurgulamıştır. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin odak noktasında yer alan kadınlarımız, üstlendikleri misyonu yaşatma görevini, ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmalarına rağmen hiçbir fedakarlıktan çekinmemiş ve çağdaş Türkiye'nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır. Türk kadını her durumda erkeğine yardım etti, her dönemde gereken saygınlığı gördü. Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk kadını, cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda yerini aldı. Vakfıkebir Belediyesi olarak biz de kadınlarımızın toplumdaki yerini sağlamlaştırmak adına yapmış olduğumuz çalışmalarımızı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam ettireceğiz.

Bu vesile ile yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandıran, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm fedakar kadınlarımızın şiddete, baskıya, ayrımcılığa maruz kalmadığı, siyasal yaşama ve iş yaşamına daha fazla katıldığı bir Türkiye dileğiyle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarlarım.