AFAD Gönüllülük Sistemi çerçevesinde Trabzon da meydana gelecek muhtemel afetlerde AFAD ekipleri ile koordineli çalışmak, verilen hizmetin kalitesini artırmak ve afetlerin zararını en aza indirmek amacıyla Vakfıkebirli Muhtarlar Destek AFAD Gönüllüsü oldular. E-devlet üzerinden AFAD Gönüllülük hizmetine başvurup çevrimiçi eğitimlerini tamamlayarak Temel AFAD Gönüllüsü olan mahalle ve köy muhtarlarımıza Trabzon Valiliği İl Afat ve Acil Durum Müdürlüğü personeli tarafından Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda Destek AFAD Gönüllüsü eğitimi verildi. Trabzon Valiliği İl Afat ve Acil Durum Müdürlüğü personeli gerçekleştirilen eğitimlere katılarak AFAD Gönüllüsü olan köy ve mahalle muhtarlarımıza, katılımlarından dolayı teşekkür ettiler.  

TÜRK POLİS TEŞKİLATI, DEVLETİN ÇELİK BİLEĞİ, GÜVENLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR TÜRK POLİS TEŞKİLATI, DEVLETİN ÇELİK BİLEĞİ, GÜVENLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR

MUHTARLARIMIZ TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK!

Vakfıkebir Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir yaptığı açıklamada; “Vakfıkebir’li Muhtarlarımızın bu gönüllülüğü tüm Türkiye’ye örnek olacak. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Bey tarafından başlatılan ve Muhtarlarımız Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor Projesi 81 ilde de yaygınlaşarak devam ediyor. Afetlerde müdahale ve iyileştirme konusunda toplum olarak iyi durumdayız. Yakın zamandaki afetlerde de görüldüğü gibi afetzedelerin yaralarını kısa zamanda sardık. Afet riskini azaltma konusunda daha gidecek çok yolumuz var. Risk azaltma, afetler olmadan risk azaltma konusunda hazırlık çalışmalarını yapmak. Bu konuda da 2025 yılında bitirilmesi gereken her ilin risk azaltma planları Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatı ile 2021 yılında tamamlandı. Cumhurbaşkanımız onayı ile Afet Risk Azaltma Planımız Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Risk azaltmanın önemi erken uyarı ve yapacağımız davranışları zamanında bilerek can ve mal kaybını en aza indirmek. Bu konuda bugün yapılacak 1 birim maliyetin, afet sonrasında yapılacak 10-13 birim maliyeti ortadan kaldıracağını söyleyebiliriz. Gönüllü olan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.