Vakfıkebir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” dolayısyla basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını kadınlar adına İşkur Vakfıkebir İlçe Müdürü Halime Bayraktar okudu. Müdür Bayraktar basın açıklamasında;  Kadına yönelik şiddete “KADINA EL KALKAMAZ ” diyerek karşı durmak için direksiyonda ve yollardayız. Bugün burada etkinliğe katılım sağlayan tüm herkese yürekten teşekkür ederiz.

KADINA VE AİLE BİREYLERİNE YÖNELİK ŞİDDET NEDİR?

DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI

Çocuk, Eş, Eski Eş, Yakın Akrabalar gibi aile bireyleri arasında gerçekleşen; bireyin, fiziksel, cinsel, ekonomik veya psikolojik zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfî engellenmesini de içeren, toplumsal veya özel alanda meydana gelen, fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranıştır. 25 Kasım 1960; Dominik Cumhuriyeti’nde üç kız kardeşin öldürülmelerinin tarihidir. Bu olay dönüm noktası olmuş ve tüm dünyada kadına yönelik şiddete karşı kampanyalar düzenlenmiştir. Öldürüldükleri gün olan 25 Kasım Birleşmiş Milletlerin 1999 yılında aldığı kararla “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü” olarak anılmaktadır. Basın açıklamamıza yaşama hakkı elinden alınmış tüm kadınları rahmetle, saygıyla anarak başlamak istiyoruz. Maalesef şiddet toplumun her kesiminde var, sadece kadına karşı değil, çocuklardan her türlü canlıya kadar şiddet var ve gün geçtikçe de çoğalmakta. Bu gidişe dur demenin farklı yollarından birini bizler de bu şekilde yerine getirmek için buradayız.

KADININ SAYGINLIĞINI VE İTİBARINI KORUMAK HERKES İÇİN BİR İNSANLIK VAZİFESİDİR

Şiddet, kişinin büyürken/büyütülürken karşılaştığı gördüğü ya da tecrübe ettiği bir durum. Dolayısıyla çocukların yetiştiği evleri, aile ortamlarını iyileştirmemiz gerekiyor ki toplumsal bir iyilik hali oluşturabilelim. Çünkü şiddeti gören de başkasına şiddet uyguluyor, bu kesin… Vicdanlı, ahlaklı, duyarlı bireyler yetiştirerek, birbirimize iyi davranarak bu yolda ilerleyebiliriz. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin birlikte mücadele ile sağlanabileceğini belirtmek isteriz. Kadın erkek birlikte dayanışmayla hareket etmeliyiz. Kadının toplum içinde saygınlığı, itibarı ve etkinliği, gelişmişliğin ve medeniyetin bir göstergesidir. Dolayısıyla kadının saygınlığını ve itibarını korumak herkes için bir insanlık vazifesidir.    Kadına şiddet yıkıcı etkileriyle, sadece bireye değil, topluma da şiddettir. Kadına yönelik şiddetin amansız, fakatsız kabul edilebilir bir yanı yoktur ve insanlık ayıbıdır. Kadına yönelik şiddete “KADINA EL KALKAMAZ ” mottosuyla toplumun tüm kesimlerini şiddetle mücadeleye davet ediyoruz. 4320 Sayılı Ailenin Korunması Kanuna dair Kanunun ve 6284 Sayılı “Ailenin korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine” dair kanun kapsamında herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu duygu ve temennilerle, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün mutlu bireyler, mutlu aileler ve refah bir toplum için mihenk taşı olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz dedi.”

Basın açıklamasının ardından bayan sürücülerden oluşan araç konvoyu şehir turu atarak farkındalık oluşturup seslerini duyurdular.