Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu, Vakfıkebir’de ikamet eden Gazimiz Emre Çalık’ı ve ailesini Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaret ederek bayramlarını kutladılar.

Vakfıkebir ilçesinde yaşamını ailesi ile birlikte sürdüren Gazimiz Emre Çalık’ı Trabzon Valimiz İsmail Ustaoğlu ile birlikte Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta,  Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Ergüven, İlçe Jandarma Komutanı Mert Oğuztarhan ve Vakfıkebir Aile ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral ile birlikte ziyaret ettiler.

Hatay Dörtyol Jandarma Komando Tugayı'nda görev yaban Vakfıkebir’li Gazimiz Astsubay Çavuş Emre Çalık, 06 Aralık 2019 tarihinde Hatay'ın Amanos Dağları'nda yürütülen arazi arama-tarama faaliyetleri sırasında, PKK terör örgütü mensuplarınca önceden tuzaklandığı belirlenen EYP türü patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanmış ve önce İskenderun Devlet Hastanesi'ne oradan da Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Hain patlamada iki ayağını kaybeden Astsubay Çavuş Emre Çalık, GATA'da gördüğü tedavinin ardından iki ayağına da protez takılarak, memleketi Vakfıkebir’e gelmişti. Gazimiz yaşamını Vakfıkebir ilçesinde ailesi ile birlikte sürdürüyor.

Ziyaretler esnasında gazim ve ailesi ile bir süre hasbihal ederek yakından ilgilenen Vali İsmail Ustaoğlu, “Vatan, bayrak ve millet uğruna bir an bile düşünmeden canını ortaya koyarak mücadele eden yiğitlerimiz ve onların kıymetli aileleri için ne yapsak azdır. Sizler bize devletimizin birer emanetisiniz. Bu vesileyle, aziz vatanımızın bekası için canlarını hiçe sayarak şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimize rahmet gazilerimiz ve ailelerine ise sağlık ve afiyet diliyor, bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.

 Gazimiz Emre Çalık ve gazimizin ailesi de ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, Vali Ustaoğlu’na ve eşine nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ettiler.