Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, DSİ 221. Şube Müdürü Ahmet Alper Kaya, yüklenici firma sahibi Adem Tiryaki ile birlikte ilçemizde DSİ tarafından yapılacak yatırımlarla ilgili incelemelerde bulundular. Vakfıkebir İlçe Merkezimizdeki Fol Deresi ile 9 adet yan derede, yer teslimi yapılarak çalışmalarına başlanılacak 5 adet tersip bendi, 2 adet yaya köprüsü, 4395 metre taşkın kontrol yapısı 750 günde tamamlanacak.

VAKFIKEBİR’E HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN ŞEREFTİR VAKFIKEBİR’E HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN ŞEREFTİR

“VAKFIKEBİR’İMİZE HAYIRLI OLSUN”

Yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi veren Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, “Bölgemizde iklime bağlı olarak zaman zaman sel ve su taşkınları ile karşılaşıyoruz. Yaşanabilecek doğal afetlere önceden önlem almak amacıyla yapılacak olan yatırımlara büyük önem veriyor ve yakından takip ederek ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleşmesi için taleplerde bulunuyoruz. Bu gayretlerimizin karşılığını da alıyoruz. DSİ tarafından ilçe merkezimizden geçen Fol Deresi ve 9 yan dere üzerinde yapılacak yeni yatırımların yer teslimi yapıldı, çalışmalar başlıyor. Sözleşme bedeli 33 milyon 853 bin TL olan yeni iş kapsamında 5 adet tersip bendi, 1813 metre betonarme U kanal, 1453 metre beton ağırlık duvar, 601 metre kargir duvar, 527 dere yatağı kaplama, 177 adet kaskat, 6 adet menfez ve 2 adet yaya köprüsü yapılacak.  İmalatlar Fol Deremiz ile 9 adet yan derede yapılacak ve en geç 750 günde tamamlanacak. Böyle önemli bir yatırımın ilçemize gelmesini sağlayan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci’ye, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya, AK Parti Trabzon Milletvekillerimiz Adnan Günnar’a, Bahar Ayvazoğlu’na, Salih Cora’ya, DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca’ya, DSİ 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan'a ve emeği geçen herkese ilçem adına teşekkür ediyorum. Vakfıkebir’imize hayırlı olsun” dedi.

 AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun ise, Vakfıkebir’e hizmet etmek için yoğun bir gayretle çalıştıklarını belirterek, “İlçemize hem kamu hem yerel anlamda çok önemli hizmetler almaya devam ediyor. Fol Deremiz ve yan dereler üzerinde yapılacak olan 5 adet tersip bendi, 2 adet yaya köprüsü, 4395 metre taşkın kontrol yapısı inşa çalışmaları başlıyor. Vakfıkebirimize 33 milyon 853 bin TL’lik yeni bir yatırım daha gelmiş oldu. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.