Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta; Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremin ardından bölgeye Vakfıkebir’den arama ve kurtarma faaliyetlerine katılmak ve temizlik için araç ve personel desteği sağlandığını bildirdi. Başkan Balta, hasar tespit çalışması yapmak için mühendis olarak 4 personelin yanı sıra arama kurtarma ve temizlik işleri için 14 personel ile birlikte 2 ekskavatör, 2 sal kasa tır, 1 kamyonu deprem bölgesine gönderildiğini açıkladı.

YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADILAR YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADILAR

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu. Soğuk hava koşulları altında deprem bölgelerindeki enkazlarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken her bir ilden bölgeye destek yağıyor. Vakfıkebir Belediyesi, depremzedelere ulaştırılmak üzere ekmek, gıda, kıyafet ve odun yüklü 21 yardım tırını deprem bölgesine gönderdi. Vakfıkebir Belediyesi depremden etkilenen bölgeler için ekmek, gıda, giyecek, yakacak gibi yardımların yanı sıra araç ve personel desteğini de sürdürüyor. Vakfıkebir Belediyesi depremde arama ve kurtarma çalışmalarına destek amaçlı olarak 18 personel, 2 ekskavatör, 2 sal kasa tır, 1 kamyonu deprem bölgesine sevk ederek buradaki çalışmalara destek verdiler.

“DEPREMİN AÇTIĞI YARAYI BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE SARACAĞIZ”

Deprem bölgesinin her türlü ihtiyacının karşılanması noktasında seferber olduklarını ifade eden Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, depremden etkilenen illere ve tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve “Depremin açtığı yarayı birlik ve beraberlik içerisinde saracağız” mesajı paylaştı. Başkan Muhammet Balta açıklamasının devamında; “Ülkemize, Türkiye’mize, milletimize geçmiş olsun diyorum. İnşallah bu hasarı da hep birlikte, birlik beraberlik içerisinde atlatacağız. Deprem bölgesindeki ihtiyaçlar doğrultusunda kullanmak üzere gerekli olan iş makinası, araç ve ekipmanlarımızı daha önceden bölgeye gönderdik. Personellerimizin deprem bölgelerindeki çalışmalarını bizlerde yakinen takip ediyoruz. İhtiyaç olması halinde de personel ve ekipman desteğini sürdüreceğiz. Tekrar tüm milletimize geçmiş olsun diyorum. İnşallah birlik beraberlik içerisinde bu zor süreçleri de hep birlikte atlatacağız. Tekrar depremde canlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılması içinde inşallah en kısa sürede netice alırız diye dua ediyorum.” dedi.