Vakfıkebir ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince ticari araçlar denetlendi.

Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğünün koordinesinde ilçe genelinde ticari araçlara yönelik yol uygulaması yapıldı. Son günlerde taksilere dair yaşanan Yolcu seçme, Kısa mesafe kabul etmeme, Taksimetre açmama ve İstikatmet seçme" şikâyetlerindeki artışlar nedeniyle İçişleri Bakanlığınca 81 ildeki valiliklere "Ticari Taksi Denetimleri Genelgesi" gönderilmesinin ardından trafik ekipleri tarafından Kemaliye Mahallesi Gülbaharhatun Caddesinde ticari araçlar denetlendi.

Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu’nun da katıldığı denetimlerde vatandaşların can ve mal güvenliği ile huzur ve sükûnun sağlanması amacıyla yapılan uygulamaya İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş ve Trafik Denetleme Şube amirliği ekipleri de destek verdi. Ticari araç şoförlerinin taksimetre açıp açmadıkları, emniyet kemeri, fatura kesmeleri ve yolculara karşı davranışları denetlendi. Takside yolcu olarak bulunan kişilere, şoförün yolculuk süresince sigara kullanıp kullanmadığı, trafik ışıklarına riayet edip etmediği ve cep telefonu kullanıp kullanmadığı gibi konularda sorular soruldu.

Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan araç şoförleri ve yolcular, güvenli yolcu taşımacılığı noktasında yapılan denetimlerden memnun olduklarını söylediler.