Vakfıkebir Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu, Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu oldu.



Vakfıkebir Hikmet Kaan Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu’nda 2020-2021 Eğitim öğretimlından itibaren; örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi ve akademik başarı sınıfları şeklinde iki proje uygulanacak.Okul, sınavla öğrenci alacak ve sınava başvurular 21 Haziran 2020 tarihine kadar http://hikmetkaaniho.meb.k12.tradresinden online olarak yapılabilecek. Sınav ise 28 Haziran Pazar günü saat 12.00’da okulda yapılacak.
SINAVI KAZANAN İLK 10 ÖĞRENCİYE AYLIK 200 TL BURS
Hafızlık ve Akademik sınıflar için kontenjanın sınırlı olduğunu ve alınacak öğrencilerin başvuru sayısına göre belirleneceğini belirten Okul Müdürü Ahmet Bulut; sınavı kazanan ilk 10 öğrenciye okul dönemi içerisinde Kaanlar Vakfı tarafından aylık 200 TL burs verileceğini söyledi.
Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu olmanın en önemli yanlarından birisinin, alanında uzman öğretmenlerle aynı amaç üzerinde öğrenim görmek isteyen ideal sayıda ve başarılı öğrencilerin bir arada eğitim görme imkânının elde edilmiş olması olduğunu belirten Okul Müdürü Ahmet Bulut; “Bu proje ile öğrencilerin okulları ile beraber akademik başarılarını destekleyerek hafızlık yapabilmelerine imkân sağlanacaktır. Programa alınan öğrenciler, imam hatip ortaokulu ile birlikte hafızlık çalışmalarını birlikte yürütecekler. Akademik sınıflarımızda, öğrencilerimizin ortaöğretime en iyi şekilde hazırlanmasını sağlamaya yönelik çalışmalara ağırlık verilecek. Hafızlık proje sınıfına kayıt yaptıran erkek öğrencilerimiz, Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursu’nda, kız öğrencilerimiz iseilçe müftülüğümüze bağlı Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu’nda yatılı olarak kalma imkânına sahip olacaklar.” dedi.