TÜRK POLİS TEŞKİLATI, DEVLETİN ÇELİK BİLEĞİ, GÜVENLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR TÜRK POLİS TEŞKİLATI, DEVLETİN ÇELİK BİLEĞİ, GÜVENLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR

Vakfıkebir ilçesinde "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinlik Yalıköy Mahallesi Millet Bahçesi sahilinde gerçekleştirildi. Orman Haftası etkiliğine Büyükliman İlkokulu öğrencileri de katılarak ağaç dikimi gerçekleştirdiler. Etkinliğe Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkan Vekili Enver İskenderoğlu, Cumhuriyet Savcısı Kadir Enes Atilla, Hakim Burak Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şeref İçoğlu, İlçe Orman İşletme Şefi İlhan Kutanis, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. 

Vakfıkebir Orman İşletme Şefi İlhan Kutanis yaptığı açıklamada, Ormanların ülkelerin doğal güzellikleri ve ekonomik kalkınmanın temel değerlerinden olduğunu söyledi. Doğal zenginliğin korunması, geliştirilmesi ve ülke kalkınmasındaki öneminin artırılması için herkese önemli görevler düştüğünü belirten Kutanis, "Ağaç dikme çalışmalarına katılmak, çevrenin korunması konusunda sorumluluk üstlenmek her şeyden önce bir vatandaşlık görevidir. Bu bilinci çocuklarımıza da aşılamalıyız. Gelecek nesillere sağlıklı ve temiz bir çevre, yeşil bir Türkiye bırakmak temel sorumluluğumuzdur." diye konuştu.

Etkinlik, protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından dikim alanına fidanlarının dikilmesi ve öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından sona erdi.