Muhtarlar Toplantısı’na Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan’ın yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muharrem Çimşit, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz, Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir ve mahalle muhtarları katıldı.

“TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAYI SÜRDÜRÜYOR”

Toplantıda; gecen yıl yapılan yardımlar ve yapılan çalışmaların değerlendirmesi yapılırken yeni dönem için de yapılması gerekenler konuşuldu. Gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşabilmek adına muhtarlardan destek istendi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımlarla kimsesizlerin kimsesi olmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği sosyal yardımlarla Türkiye’de sosyal belediyeciliğin en iyi şekilde uygulandığı örnek belediyelerden biri haline geldi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muharrem Çimşit toplandı da yaptığı sunumda;  “Muhtarların vatandaş ile devlet arasında köprü görevi gördüğüne değindi. Kamu yönetim zincirinin ilk halkası muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanmasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında olmazsa olmaz bir öneme sahiptir. Muhtarlarımız mahallelerimizde devletimizin gören gözü, işiten kulağıdır. Değerli muhtarlarımız, sizlerin bizlere ileteceği sıkıntı ve sorunları, kamu hizmetlerine ilişkin istek ve arzuları dinlemek ve kamu hizmetlerinin kırsalda veya merkez mahallelerimizde yerinde uygulanmasına yönelik çalışmalar yapabilmek için sizlerle belli aralıklarla bir araya geliyoruz. Buradaki amacımız, mahallelerimizin sorun ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinlemek ve ilgili kurumlarımızın koordinesinde, imkanlarımız ölçüsünde çözüme kavuşturmak. Gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşabilmek sizlerin katkıları ile olacaktır” şeklinde konuştu.

“ENGELSİZ TAKSİ HİZMETİ”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde kamu kurumlarına, hastaneye, yolculuk amacıyla havalimanı ve terminale ayrıca idarenin uygun gördüğü yerlere TİKOM (153) aranarak 1 (bir) gün önceden talep oluşturularak müracaat edilebilir.

“KART 61”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi “Kart61” uygulaması ile ailelerin temel ihtiyaçlarını kendilerinin alışveriş yaparak karşılamalarını sağlamaktadır. Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde 18 ilçemizi kapsayacak çerçevede dar gelirli, yoksul, muhtaç ve kimsesizler ile engellilere sosyal hizmet ve yardımlar gerçekleştirilmektedir.

“MUHTARLARIMIZ, DEMOKRASİNİN ÇEKİRDEĞİNİ OLUŞTURMAKTADIR”

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ise yaptığı konuşmada; “Vakfıkebir’deki hemşehrilerimizle fikir alışverişinde bulunmaya, talep, istek ve önerilerini dinleyerek çözüme kavuşturmaya, onların gönlüne dokunmaya çok önem veriyoruz. Biz, Vakfıkebir Kaymakamlığı olarak vatandaşlarımızın derdine derman olmakla mükellefiz. Bu sebeple gerek şehrimizin dinamikleri ile gerek sivil toplum kuruluşlarımız ile gerek esnaflarımız ile gerekse muhtarlarımız ile en iyi şekilde diyalog halinde olmalıyız. Muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeğini oluşturmaktadır. Dolayısıyla muhtarlarımız, mahallelerindeki vatandaşların derdini en doğru şekilde bize ulaştırabilirler. Devletle vatandaş arasında köprü vazifesi gören kıymetli muhtarlarımızla omuz omuza her daim vatandaşımızın yanındayız, onların yoldaşıyız. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi.”

VAKFIKEBİR’E HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN ŞEREFTİR VAKFIKEBİR’E HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN ŞEREFTİR