Vakfıkebir Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulunun hazırladığı İlköğretim Haftası kutlama programı, Vakfıkebir Fen Lisesi Pansiyonu konferans salonunda yapıldı. Programa İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın yaptı.

“İLKÖĞRETİM MESELESİ DEMEK, VATAN, MİLLET, BAYRAK MESELESİ DEMEKTİR”

Müdür Ahmet Altın, “Geleceğin teminatı çocuklarımıza ilk can suyu olarak eğitim vermeye başlayacağımız ilköğretim haftasına erişmenin mutluluğunu ve heyecanını içerisindeyiz. Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi “ilköğretim meselesi demek, vatan, millet, bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir.” Bu anlamlı sözlerin idraki ile içinde bulunduğumuz sorunların ancak eğitimle çözüleceğine ve ülkemizin aydınlık, mutlu yarınlara ancak eğitimle şahlanacağına inancımız tamdır. Sevgili öğrenciler, sizler anne ve babanızın şefkatli kollarından, sizleri anne ve babanız kadar sevecek olan öğretmenlerimizin sıcacık yüreğine hoş geldiniz. Şunu biliniz ki, bizler her zaman sizleri kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkemize yararlı birer insan olarak yetiştirmenin gayreti içerisinde olacağız. Değerli veliler, bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlığınızın, ağır sorumluluğunu omuzlarımızda, yüreğimizde hissediyoruz. Sizlerle birlikte sürekli iletişim içerisinde yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarınızı, Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz. Minik yüreklerin coşku dolu ritmiyle kutladığımız bu güzel günün, gelecekte de daha mutlu, huzurlu ve başarı dolu nice yılların da müjdecisi olacağından eminiz.  Bu inançla tüm eğitim paydaşlarımızın İlköğretim haftasını kutluyor. İlçemize Yüce Türk Milletine hayırlı olması diliyor sevgi ve saygılar sunuyorum dedi.”

Program, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar, şiirler, birinci sınıf öğrencine 4. Sınıf öğrencisinin hoş geldiniz çiçeği vermesi ve halk oyunları gösterisinin ardından İlçe Kaymakamı ve protokol üyelerinin ders zilini çalmasının ardından son buldu.

BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ