Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı Yalıköy’den ayrılan Küçükdere ve Demirci mahallelerinde muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimleri yapıldı. Seçimle birlikte Vakfıkebir’in 44 olan mahalle sayısı 46’ya yükseldi.



Pazar gün saat 08.00’da başlayan oy kullanma işlemleri sürerken Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta,  Demirci ve Küçükdere Mahallelerindeki sandık bölgelerini ziyaret ederek  muhtar adaylarına ve vatandaşlara başarılar diledi.
Başkan Balta ilk olarak Demirci Mahallesi Sağlık Ocağı’ndaki sandık bölgesini ziyaret ederek sandık görevlileri ve muhtar adaylarıyla bir araya geldi. Ardından Küçükdere Mahallesi’ndeki İmam-Hatip Ortaokulu’ndaki sandık bölgesine geçen Başkan Balta muhtar adaylarına başarılar diledi ve kazanan adaya yardımcı olunması gerektiğini ifade etti. Başkan Balta’nın ziyaretine AK Parti Belediye Meclis üyesi Şerafettin Furuncu, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Okan Bilgin, eşlik ettiler.


 
SEÇİM NEDEN YAPILDI?
Bilindiği üzere Trabzon’un, 12 Kasım 2012 yılında yapılan düzenlemelerle Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı Yalıköy Belde Belediye’si kapatılıp, Vakfıkebir Belediyesi’ne devredilince 4 mahalle birleştirilerek Yalıköy Mahallesi olmuş; Yalıköy, Çelebi, Küçükdere ve Demirci mahalleleri 2014 Mahalli seçimlerinde Yalıköy Mahallesi çatısı altında seçime katılmıştı.
 
2014 Mahalli İdareler seçimlerine 4 mahalle; Yalıköy Mahallesi, Celebi Mahallesi, Küçükdere Mahallesi ve Demirci Mahalleleri birleştirilerek tek mahalle (Yalıköy Mahallesi) çatısı atında seçimlere katılmış; daha sonra Trabzon Valiliği’nin 22.05.2019 tarih ve 8153 sayılı yeni mahalleler oluşturma kararı ile Küçükdere ve Demirci mahallelerinde 01 Mart 2020 günü Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti Üyeliği seçimlerine karar verilmişti. Böylece Vakfıkebir İlçesi’nin 44 olan mahalle sayısı da 46’ya yükseldi.
 
Başkan Balta ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Geniş katılımlı ve demokratik bir seçim yaşandığına şahit oldum. Sonuçta iki güzel çalışma arkadaşına daha kavuştuğum için mutluyum. Mahallelerimize, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun. Kardeşlik duyguları içinde, birlik ve beraberlik içinde çalışacağımıza inancım sonsuzdur. Sandık başına gelerek demokratik haklarını kullanan vatandaşlarımıza ve sandık başlarında öz veriyle görev yapan arkadaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.
 
Sandıkların açılmasının ardından, 4 adayın yarıştığı Demirci Mahallesi’nde 306 geçerli oyun 121’ini alan Mustafa Furuncu Demirci Mahallesi Muhtarı seçilirken diğer adaylardan Orhan Şahin 92, Aydın Furuncu 82 ve Muzaffer Furuncu ise 11 oy aldılar. İki adayın yarıştığı Küçükdere Mahallesi’nde de 440 geçerli oyun 242’sini alan Emekli İmam- Hatip Mustafa Öztürk Küçükdere Mahallesi Muhtarı seçilirken, Gökhan Berber ise 198 oy aldı.