“ÖĞRETMENSİZ ÖĞRETMENEVİ” 

Kendileriyle görüştüğümüz emekli öğretmenler: ”Herkes Vakfıkebir öğretmenevi yapımı sürecinde gerek yasal, gerek maddi, gerekse prosedürle ilgili çekilen sıkıntıları çok iyi bilir. Yılan hikayesine dönen öğretmenevi yapımı öğretmenlerin kararlı tutumları sonucu yapılmıştı. Öğretmen evinin kemale gelmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimizden ahirete irtihal edenlere rahmet, yaşayanlara sağlık sıhhat afiyetler diliyoruz. Doğal olarak pandemi sürecinde uzak kaldığımız evimizin yasaklarla birlikte eski kimliğine kavuşacağı günü beklerken şimdi de maddi zorluklar ve personel sıkıntısı mazeret gösterilerek lokalimizin açılmadığını görüyoruz. Öğretmen evleri olsun diğer kurumların sosyal tesisleri olsun kar amacı gütmeyen adı üstünde sosyal tesislerdir.

“GİDECEK YERİMİZ KALMADI”

Lokalimizin hizmete kapalı olması nedeniyle emekli öğretmenler olarak bugün sahil çay bahçesinde nostalji yapmak zorunda kaldık. Elbette tesisimiz ilçemizin büyük bir konaklama problemine de çözüm sunmaktadır. Misafir olarak kalan arkadaşlar tesisin ayakta kalmasını sağladıkları için onlara da müteşekkiriz, ancak bu tesisin birinci işlevi yerli öğretmenin de buluşma noktasıdır. Bu nedenledir ki; ilçemizin önemli bir sosyal tesis açığını gideren evimiz ve lokalimizin hizmetinin devamının temini için Vakfıkebir’in tüm etkili ve yetkililerin çözüm noktasında katkı sunmalarını bekliyoruz. Sadece bizim değil lokalde kalan misafirlerin çay içeceği satranç oynayacağı bir yerin olmaması bu tesis için eksik bir durumdur.

“ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ”

Bu konuda öğretmenevi idaresini, yönetim kurulunu, ilçe milli eğitim Müdürümüz Samim Aksoy beyi, Vakfıkebir kaymakamımız Sayın Mesut Yakuta beyi ve belediye başkanımız Muhammet Balta beyi katkı sunmaya davet ediyoruz. Daha da olmadı kendi çayımızı yapar içeriz. Yeter ki lokalimiz açılsın.”dediler.