Uygulama Oteli kahvaltı salonunda yapılan toplantıya Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Çoruh EDAŞ İl Müdürü Osman Aydın, Çoruh EDAŞ İl Müdür Yardımcıları Okan Alptekin, Tolga Yanık, Çoruh EDAŞ İlçe Yöneticisi Hasan Küçük, Vakfıkebir Muhtarlar denek Başkanı izzet Çilingir ve Mahalle Muhtarları katılımıyla yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Muhtarlar Dernek Başkanı İzzet çilingir, taleplerimizi masada görüşüp sahada çözülmesi gerektiğini belirtti. Yaşanan doğal afetlere anında ilk olarak sahada olan ÇORUH EDAŞ ekiplerinin olduğunu belirten İl Müdürü Osman Aydın, Vakfıkebir’in sorunsuz bir ilçe olduğunun altını çizerek Vakfıkebir’in il genelinde en düzgün ilçelerden biri olduğunu ve kurum içersinde yapılan derece yarışmalarında ilk sırada Vakfıkebir’in olduğunu görüyoruz dedi.

Aydın, bizde biraz batı hayranlığı var. Kendi değerlerimizi küçültmek, eleştirmek gibi özel bir hobimiz var. California’da 1 Cm. kar yağsa 500 bin eve elektrik verilemiyor. Oysa bizde ise 2 metre kar yağanda ekiplerimiz özverili çalışmaları sonucunda elektriklerimizin hala yanıyor olması bu işe ne kadar önem verdiğimizi gösteriyor. Tabi ki eksiklerimiz var, yatırım eksikliğimiz var dedi. İlçe şefimiz Hasan Bey 18 ilçe şefleri içerisinde en önde olan bir arkadaşımız. Kaliteli yönetim sayesinde Vakfıkebir ilçesi başarılı olarak her yıl ya birinci ya da ikinci oluyor.

“5 İL VE 61 İLÇEDE VAKFIKEBİR İLK SIRALARDA”

Çoruh EDAŞ bölgesinde bulunan 5 il ve 61 ilçe arasında kendi kurumumuz içersinde yapılan araştırmalarda Vakfıkebir İlçe Şefi Hasan Küçük beyin idaresinde olan ekiplerimiz ilk sıralarda ya birinci ya da ikinci sırada yer alıyor. Bundan da anlaşılacağı gibi bu işin bizler için ve ekiplerimiz için ne kadar önemsediğimizin göstergesidir.  Bu gün bu toplantımızda da ilçe merkezimizde ve mahallelerimizde elektrik ile alakalı yaşanan sorunlar görüşüp çözümlerini bularak sizlere geri dönüşüm sağlamak için İlçe yöneticilerimiz tarafından tertip edildi. Genel olarak bakıldığında bölgemizse bağlı olan il ve ilçelerde geçtiğimiz yıllara göre bakım ve onarım için ayrılan paranın on kat yükselerek 20 milyon rakamına dayandığını sizlere söyleyebilirim. Özellikle kurumumuz Vakfıkebir İlçesi için bakım ve onarımlara katkı sağlaması için 7 işçi daha istihdam etti. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim elimizde olup ta sizler için harcamadığımız bir kuruşumuz ve bir dakikamız yok. Elimizde ne varsa sizler için harcıyoruz. Bizim kadar vatandaşın yanında olan bir kurum daha yok. Bunu söylerken hatamız olursa bunları da rahatlıkla bizler söyleyin düzeltelim ki sizlerde mağdur olmayın.  Talepleriniz toplandı arkadaşlarımız tarafından bunlar üzerinde çalışılacak kısa, orta ve uzun vadede neler yapılabilir, ne zaman ne yapılabileceği hususunda detaylı açıklama hazırlayıp en kısa zamanda sizlere dönüş yapacağız.

Muhtarlarımıza sorun nedir diye sorduğunuzda % 99’unun yol, su ve elektrik olduğunu söylediklerini belirten Başkan Muhammet Balta, her geçen gün talep ve ihtiyaçlar artmakta. Elbette bu kadar büyük bir hat genişliğiyle beraber tamamını finansal olarak karşılamak mümkün değil. Ama küçük dokunuşlarla sorunlar ortadan giderilebilir. Şehir merkezimizde problemlerimiz var. Yer altı çalışmaları yapılarak birçok sorunumuzu halletmiş olacağız. Aydınlatma sorunumuz var. Voltaj ve trafo ihtiyaçlarımız var dedi.

“VAKFIKEBİR İÇİN OSB ÇOK ÖNEMLİ”

Vakfıkebir için OSB’nin çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Balta; OSB’nin enerji nakil hattının bir an önce programa alınıp bir an önce ihale edilip yapılmaya başlanması, kamulaştırma işlemleri bu ay sonu itibariyle bitme noktasında, alt yapımız inşallah bu sene bitecek. Bu yıl içerisinde eleklikle beraber kanalizasyon, yağmursuyu ve alt yapı çalışmalarını bitireceğiz. Zaten yol müteahhidi de başlayacak, firmalarımız yavaş yavaş hafriyat ve inşaat çalışmalarına başlayacaklar. Biz bir an önce başlamazsak enerji konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşayacağız. Vakfıkebir için OSB çok önemli. Her ne kadar ülkemizde yatırım ortamında şu aralar bir kriz olsa da yatırım iştahı olduğunu görüyoruz. Krizler bazen fırsatlar doğurur. Firmalarımız bunu fırsata dönüştürmek istiyorlar dedi.

“OSB’DE 14 YATIRIMCIMIZIN TAHSİSİ YAPILDI”

İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, enerji nakil hatlarının eski olması, sık sık elektrik kesintilerinin olması muhtarlar toplantısında ve halk günü toplantısında ön plana çıktığını görüyoruz. Muhtarlarımız mahalleleriyle ilgili, Sayın Başkanımız OSB ile ilgili taleplerini ilettiler. OSB’nin ilçemiz için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. OSB’de şu an itibariyle 14 yatırımcımızın tahsisi yapıldı. Firmaların gerek yol, gerekse elektrikle ilgili talepleri var. Konuyu önceliğe almanızı ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını istediklerini ifade etti.

Vakfıkebirli muhtarları tek tek dinleyip notlar alan Çoruh EDAŞ heyeti Muhtarların genel olarak sorunlarının başında voltaj düşüklüğü ve trafo yetersizliği gelirken direklerinde çürümeye yüz tuttuğunu söylediler. Yer altı çalışmaları yapan firmanın yarattığı mağduriyetlerin giderilmesini isteyen muhtarlarda olurken Özellikle metruk binaların elektriklerinin kesilmesi istendi.