İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği 'Koronavirüs Denetimleri' konulu genelge kapsamında Vakfıkebir İlçesi genelinde koronavirüs önlemleri denetleniyor.



Vakfıkebir İlçemizde Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemler, Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Emniyet Müdür vekili Merthan Çelikdağ, Şoförler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Zabıtası, Halk Sağlığı ve Esnaf Odası temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan denetleme ekibi tarafından ilçe genelinde denetlemeler yapılıyor. İlçe genelinin dört bir tarafına dağılan ekipler Esnafa ve vatandaşlara sosyal mesafe, hijyen ve maske konusunda uyarılarda bulundu.



KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ DENETLENİYOR
Denetlemenin ardından açıklama yapan Kaymakam Mesut Yakuta: "Özellikle sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyulup uyulmadığını denetliyoruz. Vatandaşın sağlığını korumak hepimizin görevi. Kurumlarımız çalışıyor bu çalışmaların başarıya ulaşması için de herkesin kurallara uyması gerekiyor. Bugün oda başkanları dahil olmak üzere hepimiz alandayız. Vakfıkebir’de maske kullanımı kanıksanmış durumda ancak vatandaşımız sosyal mesafeyi ve uzaklığı tam kavrayamamış. Amacımız ceza kesmek değil, bugüne kadar çok sayıda kişiye maske kullanmadığı için ceza yazıldı. Halkın sağlığını korumak hepimizin görevi" dedi.
Belediye Başkanı Muhammet Balta’da ülke olarak zor günlerden geçildiğini kaydetti. Halk sağlığını korumak için herkese görev düştüğünü belirten Başkan Balta: "Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için çok önemli. Temelde uyulması gereken üç kural var. Maske, hijyen ve sosyal mesafe. Bugün kaymakamımız ve diğer kurumlarımızla denetimlerimizi gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızı ve esnafımızı üç kurala uymaları konusunda uyardık. Halkın sağlığını korumak için herkese görev düşüyor. Herkesin çok dikkatli olması gerekiyor henüz salgından kurtulmuş değiliz. Herkes önce kendisinin ve ailesinin sağlığını düşünerek hareket etmeli. Bizlerde elimizden geldiğince devletimizin bize vermiş olduğu yetki ile vatandaşlarımızın kurallara uyup uymadıklarını denetleyeceğiz” dedi.