Bazı internet siteleri ile sosyal medyada yer alan haberler üzerine, bu gün yaptığımız araştırma sonucu hiç kimsenin Corona Virüsü şüphesiyle Vakfıkebir Devlet Hastanesi’ne baş vurmadığı ortaya çıktı.


 
Yapılan araştırmalara göre, önceki gün gripal enfeksiyon nedeniyle Vakfıkebir Devlet Hastanesi’ne baş vuran üç kişi tedbir amaçlı olarak gözlem altına alınmış ve yattıkları koğuşlarında tedavileri devam ederken de hastalardan alınan boğaz ve burun sürüntüsü test edilmek üzere uçakla Ankara’ya gönderilmiştir. Tetkik sonuçları geldiğinde ise kamuoyuna duyurulacaktır.
 
Her hangi bir şiddette akut solunum yolu hastalığı (Ateş, öksürük ) durumlarında hastaların yatarak tedavi görmeleri de olası vakalardandır ve son 14 gün içinde doğrulanmış COVID-19 vakası ile yakın temas eden veya hastane ilişkili COVID- 19 bildirilen bir ülkede ilgili sağlık tesisinde bulunan veya Epidemik alanlarda ( Çin Halk Cumhuriyeti, Singapur, İran, Tayland, Japonya, Hong Kong, Güney Kore, İtalya) bulunan kişiler veya ikamet yeri veya seyahat geçmişi dikkate alınmaksızın, COVID- 19 enfeksiyonu hastalarının tedavi edildiği birimlerde görev yapan sağlık personeli de olası vakalar grubunda yer almaktadır.