Türkiye- Sırbistan Milli maçı sonrası Türkiye Ragbi Erkek Milli takım teknik direktörü Cherokee Sylvain Nue, Milli takım menajeri Erkan Göral, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Ali Civil ve Esnaf ve Santkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam gazetemizi ziyaret ederek, Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ve Haber Müdürü Sadık Aydın’a Milli maç sonrası değerlendirmelerde bulundular.

“VAKFIKEBİR’DE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜK, TEŞEKKÜR EDİYORUZ!”

Türkiye Ragbi Milli takım menajeri Erkan Göral, Mart ayında Vakfıkebir İlçemizin ev sahipliğinde Okul sporları Türkiye şampiyonası gençler kategorisini burada yaptık. Buradaki organizasyonda gördük ki insanlar spor denince belli başlı sporlar değil de farklı sporlara açık olduğunu gözlemledik. Hem halk nezlinde hem de yönetimsel ve şehrin bürokrasisi olarak burada gerçekten katma değer hissettik. Dolayısıyla yapılan bu hizmete karşılık bizde Milli Takım müsabakasını Vakfıkebir de yapmayı arzu ettik. Onların yaptığı jeste karşılık bizde böyle bir jestle cevap verelim istedik. Sayın Kaymakamımız Dr. Hacı Arslan Uzan, Sayın Belediye Başkanımız Muhammet Balta ve İlçe Spor Müdürümüz Yunus Ali Civil, bu organizasyona ciddi anlamda sahip çıktılar. Aslına bakarsanız bizde bu kadar ilgiyi beklemiyordum. Halkta bir futbol müsabakası gibi sahada izlemeye başladılar. Dolaysıyla Vakfıkebir bir milli müsabakayı hak etmişti. Gerçekten aslında geç kalınmış bir organizasyon, bu bir müsabaka bir kazananı olduğu gibi kaybedeni de olacak. Tabii ki kazanan olmak isterdik. Hiç kimse kaybetmek için sahaya çıkmaz, elbette Kazanmak için sahaya çıkar. Onun için çok çalışıyoruz. Altı yıllık bir süreçte bu seviyeye gelebildik. İnşallah çok daha güzel olacak. Avrupa 15 li Ragbi Konferans 2. Ligi Güney Gurubundayız. Biz Avrupa’nın orta liginde yarışıyoruz. Gelişim liginden terfi ettik. Bu gün konferans ligindeyiz. Sezonun ikinci maçını oynadık. Mayıs ayında Kardağ ile üçüncü maçımızı oynayacağız. Vakfıkebir halkının desteği bizleri son derece mutlu etti. Kaldığımız uygulama otelinden ilçe esnaflarına kadar herkes bizlere sıcak ilgi ve alaka gösterdi. Teşekkür ediyoruz. İnşallah başka bir milli maçta veya organizasyonda burada oynama şansı buluruz. Vakfıkebir de olmaktan son derece mutlu olduk dedi.” 

“HER SABAH VAKFIKEBİR EKMEĞİ YİYORUM”

31 MART YEREL SEÇİMLERİ VAKFIKEBİR İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK 31 MART YEREL SEÇİMLERİ VAKFIKEBİR İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK

Milli takım teknik direktörü Cherokee Sylvain Nue, güzel karşılama için tün Vakfıkebir yöneticilerine ve halkına teşekkür ediyorum. Takım için çok çalıştık. Türkiye henüz yeni kurulan bir takım. Bu sporda fazla geçmişimiz yok. Diğer ülkeler yirmi otuz yıl gibi bir süreden beri bu sporla uğraşıyor. Biz daha 6 yıldır bu sporla uğraşıyoruz. Ama buna rağmen iyi yoldayız. Yurt dışında yaşayan iki tane deneyimli oyuncumuzu aldık. Onlarında bizim için kullanışlı olacağını ve etkili olacaklarını düşünüyoruz. Kötü maçlardan çıkarak bu duruma geldik ve bunu düzelteceğimize inanıyoruz. Mutluyuz. Genç oyuncularımız deneyim kazanarak geliştiler ama yol uzun adım adım ilerlemeye devam edeceğiz. Hedefimiz Türkiye’yi iyi bir konuma çıkartmak. Bunun için çalışıyoruz. Vakfıkebir bizim için unutulmaz bir yer oldu dedi. Vakfıkebir Ekmeği ilgili görüşlerini açıklayan Cherokee Sylvain Nue, normalde çok emek yiyen birisi değilim. Vakfıkebir’de olduğum sürece her sabah Vakfıkebir Ekmeği yiyorum ve lezzetini de beğeniyorum. Vakfıkebir Ekmeğinin yanında tereyağı ve bal da yiyorum. Yöresel ürünlerinizdeki lezzetler çok güzel dedi.

“HALKIMIZIN GÖSTERDİĞİ YAKLAŞIM ÇOK GÜZEL”

Milli maç ile ilgili yapılan çalışmaları değerlendiren Vakfıkebir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Ali Cival, Ragbi Milli takımımızı ilçemizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduk. Elimizden gelen her türlü imkânlarımızı kullandık. İlçemizde ve bölgemizde yaşan halkımıza bir milli maç heyecanını izletmek için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ettik. İlçe olarak Ragbi’yi sevdik. Bizim insanımıza da uygun bir spor olduğunu düşünüyorum İnşallah ileriki zamanlarda burada hem milli maçlar hem de Türkiye şampiyonası yapılmasını canı gönülden istiyoruz. Gelecek yıllarda da Vakfıkebirli bir sporcumuzun milli takımın bir parçası olması için adımımızı atacağız. Okullarda çalışma yapmayı çok arzu ederiz. Anacak antröner sıkıntısı var. Hocanın olması durumunda burada okullarda alt yapı kurmayı istiyoruz. Böyle bir imkân olursa mutlaka değerlendireceğiz dedi.

“MİLLİ MAÇ HEYECANINI BİZLERE YAŞATTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam ise yaptığı açıklamada, Milli ve Manevi değerlerimize sahip çıkan bir ilçeyiz. Bu anlamda Milli maç heyecanını bizlere yaşama fırsatı sağlayan Türkiye Ragbi Federasyon Başkanı Murat Pazan başta olmak üzere ilçemizde misafir etmekten dolayı mutluluk duyduğumuz Milli takım teknik direktörü Cherokee Sylvain Nue, Milli takım menajeri Erkan Göral, diğer yöneticiler ve özellikle sporcuklarımıza teşekkür ediyoruz. İlçe halkımıza ve esnaflarımıza da misafirperverlikleri için ayrıca teşekkür ediyorum dedi.