Vakfıkebir İlçesi Hacıköy Mahallesi Kıran Mevkii Çobanoğlu Küme Evleri’nin de içinde bulunduğu mahalle heyelan tehlikesiyle karşı karşıya.



Edinilen bilgilere göre ilçeye bağlı Hacıköy Mahallesi Kıran Mevkii bölgesinde içinde Çobanoğlu Küme evlerinin de bulunduğu arazide bir süre önce toprak kayması başladı. Durum yetkililer tarafından incelemeye alındı. Ancak toprak kaymasının neden meydana geldiği yolunda henüz kesin bir bilgiye ulaşılamadı.
Küme içinde bulunan ev sahiplerinden Yaşar Çobanoğlu toprak kayması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, heyelanın ana binalar üzerinde bir hasar oluşturmadığını ifade etti. Çobanoğlu, “Evlerimizin bitişiğinde yaptığımız eklentilerle ana bina arasında ayrılmalar oldu. Bu nedenle eklentilerin bazılarını yıktık, bazılarını ise boşaltmak zorunda kaldık. Zaten toprak kaymasının başlamasıyla birlikte bölgede incelemelerde bulunan belediye ve afet ekipleri eklentilerin boşaltılması hususunda bizleri uyarmışlardı. Ayrıca mahalledeki bazı evlerin bahçelerinde de çökmeler olmaya başladı. Yetkililer, toprak kayması ve çökmelere neden olan su sızıntısının kaynağını araştırıyorlar. Şu anda kaldığımız ana binalarda bir sıkıntı yok” şeklinde konuştu.