Kahramanmaraş merkezli 10 ilde oluşan dermem sonrası Vakfıkebir ilçemize gelen depremzedelerin kayıt adlına alındığı “AFADZEDE İRTİBAT BÜROSU” hizmete devam ederken Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan Kaymakamlık binasında açılan büroyu ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında Müdür Korkut Hekim’den bilgi aldı. Vakfıkebir ilçemizde 110 kişiden oluşan depremzede misafir ediliyor.

İLÇEMİZE GELEN AFATZEDELERİN KAYIT ALTINA ALINMASI ÇOK ÖNEMLİ

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan yaptığı açıklamada, “06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından 10 ilde arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, bir yandan da yaralılar ve depremde evsiz kalıp konaklama sorunu yaşayan vatandaşlar için ilçemizde yerleştirmeler süratle devam ediyor dedi. Kaymakam Uzan, Deprem bölgesinden ilçemize gelen depremzedelerin bilgilerinin kayıt altına alınması; barınma, iaşe, kıyafet vb. ihtiyaçlarının karşılanması için Vakfıkebir Kaymakamlığı ilçe AFAD Merkezi Afetzede İrtibat Bürosu kurulmuştur. İlçemize gelen bütün depremzede vatandaşlarımızın yada yakınlarının yanına gelen depremzedelerin muhakkak kaymakamlık binamıza gelerek gerekli bilgi ve yönlendirmelerin büromuza yapılması önemlidir. Kayıt altına alığımız depremzedelerin ihtiyaçlarını da bu kayıtlar sonrası karşılıyoruz. Afetzedelerin talep ve ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ilçemizde kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız özveri bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Kaymakam Uzan, deprem bölgesinden ilçemize misafir olarak gelen vatandaşlarımızla yakından ilgileniyor. Depremzedelerle yakından ilgilenip sohbet eden Kaymakam Uzan, ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi ancak el birliğiyle bu zor günlerin üstesinden gelineceğini, devlet ve millet olarak her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

“YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ” “YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ”