Vakfıkebir ilçesinde korona virüs salgını nedeniyle 16 Mart'tan bu yana kapalı olan camilerin dış avlularında ve belirlenen yerlerde hijyen ve mesafe koşulları altında bugün ilk cuma namazı kılındı.



Corona virüs salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta cemaatle namaza kapatılan camiler bugün cuma namazıyla birlikte açıldı. Vatandaşlar namaz kılınacak olan yerlere maske takarak, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde namaz kıldı.
İçişleri Bakanlığı, 'Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi' hakkında 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle Cuma namazının kılınacağı camileri belirledi. Yayınlanan genelgede abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin kapalı tutulacağı, cemaatle veya bireysel namaz kılacak herkesin tıbbi/bez maske takmasının zorunlu olduğu vurgulandı.
İlk cuma namazının Cuma hutbesinde, sosyal mesafeye dikkat edilmesi uyarısında bulundu. İstanbul'un fethinin 567'nci yıldönümünde yeniden kılınmaya başlanan cuma namazında, hutbenin konusu da fetih ruhuydu. Hutbede fetih ile ilgili, "Aziz İstanbul'un kapıları 29 Mayıs 1453 günü muazzam bir fetihle İslam'a ve şanlı medeniyetimize açılmıştı. Ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Salgın hastalık sebebiyle bir süredir kapalı olan camilerimizin kapıları da yine bugün aziz milletimize ve değerli cemaatimize açılıyor. Fethin coşkusu ile camilerimize kavuşmanın sevincini bir arada yaşıyoruz. Bu büyük nimetin kıymetini bilelim. Sorumluluğumuzu unutmayalım. Tedbirlere hassasiyetle uyalım." ifadeleri yer aldı.