15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin 4'üncü yıl dönümü dolayısıyla Vakfıkebir ilçesinde tarihi şadırvan yanında anma etkinliği gerçekleştirildi.



15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin 4'üncü yıl dönümü dolayısıyla Vakfıkebir ilçesinde tarihi şadırvan yanında anma etkinliği gerçekleştirildi. Anma etkinliği programını Vakfıkebir Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Temel Yavuz sundu. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Merkez Yeni Cami Müezzin-Kayyımı Muhammet Saka’nın Kuran-ı Kerim okumasının ardından ilçe müftüsü Recep Şahan’ın yaptırdığı dua ile program devam etti.
“VAKFIKEBİR MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKMIŞTIR”
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yaptığı konuşmasında; “15 Temmuz 2016 yılı ülke ve siyasi tarih açısından milli gün oldu. FETÖ terör örgütü mensuplarının Devletin en stratejik kurumlarına sızıp sivil halka bomba atacak kadar her şeylerini yitirdiklerini gördük. Milletimiz Allah’ın izni ile ayağa kalkarak belayı def etmiştir. Yarınlarını millet iradesi ile seçilmişlere teslim etmiştir. 15 Temmuz ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için planlanmış oyundu. Darbelerden bu millet çok çekti. 10 senede bir darbe oldu. Dikkatli olmalıyız. Bu tür cemaatlere fırsat vermemeliyiz. 15 Temmuz devletin içine sızmış, kendisine emanet edilen devletin silahlarını millete uzatan FETÖ’CÜ hainlere karşı milletimizin azmi ile kazanılmış tarihe altın harflerle yazılmış destandır. Milletimiz vatanı sahiplenme kararlığını göstermiştir. İstikbal ve istiklalimiz için darbeye geçit vermeyen bu millet demokrasi nöbeti tutarak tüm dünyaya bağımsızlığını, özgürlüğünü ve gücünü ilan etmiştir. Darbenin geri püskürtülmesinde Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ile Türk milleti umut bulmuştur. 1 saatten daha kısa sürede binlerce Vakfıkebir’li buraya geldi. Bu şehrin evladı olmaktan gurur duyuyorum. 15 Temmuz gecesi bu meydanı dolduran tüm Vakfıkebir’liler milli iradeye sahip çıkarak darbecilere geçit vermediler. Allah hepinizden razı olsun. Bu vesile ile başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler dileyerek sizlere de saygılar sunuyorum” açıklamalarında bulundu.



“KARANLIK GECEDE SÜNGÜSÜ İMAN OLAN MİLLET TEK YÜREK MEYDANA ÇIKTI”
Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta ise yaptığı konuşmasında; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 15 Temmuz günü FETÖ’cülere ders verdik ki tarih yazdık. Bu milletin bayrağını indirmek isteyenlerin ezanlarını dindirmek isteyenlerin milletin silahlarını millete tutanlara darbe yapmak isteyenlere milletimiz darbe yapmıştır. Bu aziz vatanın evlatları olarak bu gece her birimiz bir daha eve dönmemek üzere meydana indik. Hepimiz ölmeye hazırdık.  Cumhurbaşkanımızın sokaklara inin demesi ile milletimiz destan yazarak darbecileri püskürtmüştür. Her bir şehrimizde farklı destanların yazıldığı gecede şehitlerimiz ve gazilerimiz başta olmak üzere her bir milletimize şükranlarımızı arz ediyoruz. 15 Temmuz yeni Türkiye’nin cemresi olmuştur. İçimizdeki iman, vatan, bayrak sevgilisi oldukça muzaffer olacağız. Aradan 4 yıl geçti. 4 yıldır o ışıltı eksilmedi. İnanıyorum ki içimizdeki fitne oyununa rağmen birlik ve beraberliğimizle bu oyunları bozmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz akşamı ülkemiz ve milletimiz tarihin en ağır ihanetine uğradı. İçimizdeki hainler karşımıza çıktı. Milletin rızkı ile alınan silahlar milletin bağrına sıkıldı. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile Türk milleti meydanlara inerek milli iradeye sahip çıktı. Karanlık gecede süngüsü iman olan millet tek yürek meydana çıktı. Tarihi destansı mücadelelerle dolu olan millet bir kez daha destan yazdı. Milletimiz zalimlere karşı kıyamda durdu. Analar kundaktaki bebeği ile meydana koştu, neneler meydana koştu. Asırlar boyu Allah’ın emri dışında boyun eğmeyen milletimiz bu toprağın sahibinin kendisi olduğunu göstererek meydana indi. Bu milletin cesareti ile zafere indi. 251 vatan sevdalısı bu aziz vatan için şehadet şerbeti içti. Canları ve kanları ile destan yazan yiğitler bu destanı unutmadık, unutturmayacağız. Emanetiniz, emanetimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler dileyerek sizlere de saygılarımı sunuyorum” açıklamalarında bulundu.
Konuşmaların ardından program sona erdi.