Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç yaptığı açıklamada; “Her yıl hasat sonrası çiftçilerimizden gelen toprak numunelerinin analizlerini yaptırmaktayız. Çıkan sonuçlara göre ziraat mühendisimiz gübreleme programlarını yapmaktadır. Karadeniz bölgesi topraklarımız asit karakterli olduğundan kireç ihtiyacı duymaktadır. Laboratuar sonuçlarına göre ilçemizde ortalama 200-300 kg dönüme kireç ihtiyacı çıkmaktadır. Bunun için toprak tahlili üretim sezonunun en başında gelmelidir. Tahlil sonuçlarına göre kireç, hayvan gübresi ve kimyasal gübre ihtiyaçlarını görebilirler. Tahlil sonuçlarını gören çiftçilerimizin hatalı uygulamalarından daha erken vazgeçmiş olacaktır dedi”.

“TARIM KİRECİ SİPARİŞİ ALMAYA BAŞLADIK”

"GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA" "GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA"

Başkan Kılıç, “Vakfıkebir Ziraat Odası olarak bu üretim sezonu için tahlillerini yaptıran üreticilerin talepleri doğrultusunda ‘’Tarım Kireci’ siparişi almaya başladık. Fabrikadan direk çiftçilerimizin kireç ihtiyaçlarını karşılayacağız. Çiftçilerimizin artan üretim maliyetlerine katkı olmak düşüncesinde olduk. Çiftçilerimize tedarik edeceğimiz TARIM KİRECİ çalışmamızda bir kısım nakliye ve hamaliye maliyetlerinde oda desteği sağlayarak çiftçimize ucuz tarımsal girdi sağlamış olacağız.

Kılıç, Tarım kireci topraklarımızın verimini artıracak, su tutma kapasitesini artıracak, tava getirerek, topraktaki mikroorganizmalara yaşama imkanı sağlayacak ve atılan kimyasal gübrelerin alınımını sağlayacaktır dedi.