Vakfıkebir CHP İlçe Danışma Kurulu Toplantısına CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’nun yanı sıra Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Tonya İlçe Başkanı Şuaib Aydın, Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hacı Sultan Balcı, CHP Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Nil Bektaş, CHP önceki dönem milletvekili adayı ve eski ilçe başkanı Zülküf Çavdar, CHP önceki dönem ilçe başkanı Şenol Zaman, CHP önceki dönem belediye başkan adayı Emin Uludüz, CHP Vakfıkebir Kadın Kolları Başkanı Sevcan Yılmaz, Vakfıkebir Fırıncılar Derneği Başkanı Davut Kutoğlu, Önceki dönem Karadağ Yaylası Koruma Güzelleştirme Derneği Başkanı Adil Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

CHP Vakfıkebir İlçe Danışma Meclisi toplantısı İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’nun katılımları ile parti binasında yapıldı. Burada konuşan İl Başkanı Hacısalihoğlu, “Kötü dili kim kullanırsa kullansın, toplumun onların peşinden değil de; iyinin, güzelin, uzlaştırıcı dilin yanında olması taraftarıyım” dedi. 

“20 YILIN SONUNDA KAR ERİMEYE BAŞLADI”

İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu konuşmasında, CHP’nin ilk seçimde sandıktan birinci parti çıkacağını iddia ederek , “Bunu AK Parti’nin kurmayları da dahil, en başından en alta kadar hepsi biliyor ve bu gerçeği önlerine gelen anketlerde görüyorlar. Fevri davranmalarının sebeplerinden biri de budur. 20 yıllık AK Parti iktidarının sonunda artık kar erimeye başlamıştır. Bu bağlamda bizlere düşen görev, bir birimizin açığını aramak yerine bir birimizin açığını kapatmak zorundayız. Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, grup sözcülerimizin, grup başkan vekillerimizin, MYK sözcülerimizin söylemleri üzerinden CHP’nin ürettiği politikaları sokağa, vatandaşa, köyde Ayşe teyzeye; şehirde esnafa, Ahmet’e, Mehmet’e, Ayşe’ye ve Fatma’ya, hepsine anlatmak zorundayız” dedi.

“KARAKIŞ ZOR VE ÇETİN GEÇECEKTİR”

İl Başkanı Hacısalihoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:” Türkiye bu gün, ekonomik olarak iflasın eşiğindedir. Karakış, çok zor ve çetin geçecektir. Doların iki haneli rakamlara vurduğunu gördünüz. Kömürden tutunuz, ev kiralarına; soğandan patatese, yağa kadar her şey zamlandı. 20 yılın sonunda geldiğimiz nokta, hükümetin gözleri önünde insanların ezildiğidir. Bunun çaresi ise CHP’dir. Özellikle CHP’nin, iki yıllık pandemi dönemindeki aktif ve öncü yönü bizi iktidara taşıyacak. Şu an anketlerde Trabzon’dan iki vekilliğimiz görülüyor. Eğer bir hata yapmazsak, bir birimize dayanışarak yürürsek, bunu üç vekil yapmak işten bile değil. Eleştirileri burada yapalım, asla sokaklarda yapmayalım” şeklinde konuştu.

“KIRICI VE KÖTÜ DİLİ DÜZELTMESİ GEREKEN İKTİDARDIR”

İl Başkanı Hacısalihoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Özal dahil, ondan sonraki siyasi liderlerin konuşmalarını videolardan takip ediyorum ve birbirlerine karşı olan hitaplarını görüyorum. Bu ülkede çok partili siyasi hayata geçtikten sonra Menderes’le İnönü arasında veya Demirel’le İnönü arasındaki siyasi nezaketi de biliyorum. Hepsi rahmetli oldu, Allah rahmet eylesin. Bu söylemleri düzeltmesi gereken iktidardır. Geçmişte hatırlıyoruz; dönemin Başbakanı ‘ya taraf olun, ya bertaraf olursunuz’ diyerek ilk kutuplaşmayı ve insanların birbirleri karşısında hedef olmayı amaçlayan bir söylemi vardı. Bu gün de siyaset yapanların kamuoyu karşısında hoş karşılanmayan bu kırıcı dili tabii ki tasvip etmiyoruz. Bu, siyasetin hangi yelpazesinden olursa olsun; kendi partimiz içinde de böyle söylemleri kabul etmiyoruz, karşı taraftan da böyle bir söylem olsa kabul etmeyiz. Aslında, sokak daha çok kendine dikkat etmeli. Sokak, bu tip sivri dili, kutuplaştırıcı, uzlaşmadan uzak, ötekileştirici dilin yanında değil, karşısında yer alır. Sonuçta 83 milyon farklı siyasi partilerden olsak da; sokağa çıktığımız zaman yüz yüze bakıyoruz. Dolayısıyla yarın sokağa çıkıldığında da insanların bir birinin yüzüne bakabileceği, birbiriyle oturup bir çay içebileceği ortamların oluşması gerekiyor. Dolayısıyla, kötü dili kim kullanırsa kullansın, toplumun onların peşinden değil de; iyinin, güzelin, uzlaştırıcı dilin yanında olması taraftarıyım” dedi.

“VAKFIKEBİR YEREL ANLAMDA YÖNETİLEMİYOR”

CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin ise yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı, “Vakfıkebir yerel anlamda yönetilemiyor. Ne seçilmiş milletvekilimiz ne de belediye başkanımız bu konuda heyecanlı, atak bir yönetim sergilemiyor. Büyük bir umursamazlık var. Belediye başkanımızın ilk döneminde geçmiş dönemden bir miras geçmişti ellerine o parayı har vurup harman savurdular. O önemli miktarı, güya “sanat yapısı” adı altında çirkin çirkin duvarlara harcadılar. Bu dönem ise büyük bir “boş vermişlik” var, büyük bir rahatlık var kendilerinde. Biz sorunları söylüyoruz, çözümleri de söylüyoruz. İlçemizde gençlerimiz işsiz “istihdam” yaratmalıyız diyoruz. Esnafımız zor durumda ilçemizin ekonomisini büyütecek köklü adımlar atmamız gerekir diyoruz.  Biz yapıcı muhalefet anlayışına sahibiz. Projelerimiz hazır, yarın belediyeyi devraldığımızda, elimizi kolumuzu sıvayıp işe başlayacak durumdayız dedi.”

“İBB’DEN GELECEK YARDIMI REDDETTİLER”

Başkan Keskin, “İBB başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’dan Vakfıkebir’imize destek rica ettim.  O’da kabul etti. İlçe belediyemiz resmen talep etmesi durumunda gerekeni yapacağına söz verdi. Belediye başkanımıza durumu anlattım. Bir meclis kararı alarak, bir proje belirleyerek bu talebiniz bir yazı ile İBB’ ne yazmanız durumunda yardım gelecek dedik. Gündeme almak bir yana oylanmasını bile engellediler. Altın tepside sunulan büyük bir hizmeti reddettiler. Reddetme gerekçesi olarak belediye başkanımız diyor ki “yasal prosedür olarak İBB bize yardım etmek için bir talebi olması gerekiyor”. Akıl alacak gibi değil. İBB Vakfıkebir’den talepte bulunması gerekiyormuş. Bu nasıl bir mazerettir? Vakfıkebirlilerin aklı ile alay mı ediliyor? Sayın belediye başkanımız “ben üstlerimden siyaseten çekindim, isteyemedim” diyemiyor, ipe un seriyor. Ama o makamlar cesaretle karar alma makamıdır, korkma makamı değil! Bu yardımı reddetmekle ilçemize büyük bir kötülük ettiler dedi.”

“OSB ÇOK YAVAŞ İLERLİYOR”

Başkan Mehmet Keskin ilçenin beklentilerini ise şöyle sıraladı, OSB istihdam yaratacak bir projedir ama Alt Yapı İhalesi 2022 yılı Kasım ayına kadar bitecek. Şu haline baktığımız zaman hiç bitecek gibi durmuyor. Umarım bir yirmi yıl da bunu beklemeyiz.

“FAKÜLTE HAKKIMIZ”

Fakülte istihdam yaratacak bir projedir ama bu konuda girişimleri bile yok! AKP’DEN Cumhurbaşkanı var, milletvekilimiz var, Büyükşehir Belediye Başkanımız var, İlçe Belediye Başkanımız var ama Vakfıkebir’e bir faydaları yok!

“ÇİKOLATA FABRİKASI KOLAYCA ALINABİLİR”

Çikolata Fabrikası istihdam yaratacak bir projedir ama umursayan yok! Bunun bütün hammaddeleri (Süt, tereyağı, fındık) Vakfıkebir’de var. Ama iş başaracak yöneticimiz yok! Yer bulmaktan söz ediyorlar. Söz veriyoruz çikolata fabrikası konusunda adımlar atsınlar yeri bahane etmesinler, yeri biz CHP olarak biz bulacağız.

“SAHİLİMİZDEN NİÇİN YARARLANMIYORUZ?”

Sahilimiz bom boş duruyor. İlçemizin ekonomisine katkı yapacak, yöresel ürünlerimizi, ekmeğimizi pazarlayacağımız yerler, dinlenme yeme yerleri, tesisleri yapalım diyoruz ama hiç öyle bir niyetleri yok.

“PETROMİDA’NIN BÜYÜK BİR İSTİHDAM POTANSİYELİ VAR”

Turizm yine istihdam yaratacak bir konu. İlçemizde bu konuda bir “Turizm Hazinesi”, “Trabzon’un 2. Sümela’sı” Çamlık Mahallemizde, bakımsız, sahipsiz bir şekilde duruyor. Hâlbuki el atılması, restorasyonunun yapılması ve turizme açılması durumunda ilçemize çok büyük katkılar sağlayacak ama yetkililerimiz duyarsız.

“KARADAĞ YAYLASI’NIN SUÇU NEDİR?”

Karadağ Yaylamız sahile yakın doğa harikası bir yayla. Aynı zamanda yaz ve kış turizmine çok müsait bir coğrafi yapısı var. Orası bir kayak merkezi olabilir. Yazın tesisler yapılarak turizme açılabilir. Turizme kazandırılması durumunda Vakfıkebir için büyük bir potansiyel değerlendirilmiyor. İlimize, çevre illere bağlı en uzak yaylaların yolları yapılmış ama Vakfıkebir Karadağ Yaylası’nın yolu bir türlü yapılmıyor. Allah aşkına nedir Karadağ Yaylası’nın suçu? Nedir ki bu ceza çeke çeke bir türlü bitmiyor?

Vakfıkebir’in insanların ihtiyaç karşılayacağı düzgün bir WC’si bile yok. Gelen misafirlere rezil oluyoruz. Yeterli, park yok bahçe yok.  Eksik çok. Büyük bir yönetim boşluğu var diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından basına kapalı olarak yapılan İlçe tanışma kurulu toplantısı İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.