10 Mart 2020 tarihinde saat: 24.00 de Sokağa çıkma yasağının başlaması ile birlikte Vakfıkebir ilçesi Cumartesi- Pazar günleri tarihinin en sakin günlerini yaşadı.



Sokağa çıkma yasağının olacağının açıklanmasının ardından yaşanan hareketlilik herkesi şok etmiş, Koronovirüs’ün daha da yayılacağı endişesi hakim olmaya başlamıştı. Vakfıkebir’de ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler vatandaşların evlerine çekilmesi için yoğun gayret sarf ettiler. Yasağın başlaması ile birlikte ilçe büyük bir sessizliğe büründü.
Vakfıkebirliler iki gün boyunca sokağa çıkma yasağına uyarak evlerinde kaldılar. Ekmek pişiren fırınlar vatandaşların talepleri doğrultusunda araçlarla ekmek servisi yaptılar. Yine PTT ve kargo çalışanlarının da görevlerinin başında oldukları gözlendi. Hem polis hem de jandarma ekipleri özverili çalışarak yasak boyunca sıkı denetimlerde bulunarak ihlal yapan vatandaşlara cezai işlem uyguladılar. Polis ve Jandarma bölgesinde iki günlük sokağa çıkma yasağına uymayan 36 vatandaşa ve işyerine 392 TL. ile 3 bin 150 TL. arasında idari para cezası uygulandığı belirtildi.