Vakfıkebir'de yedi yıl boyunca başarılı ve farkındalık yaratan hizmetlere imza atan ilçenin sevilen Müftüsü Hüseyin Köksal, Diyanet İşleri Başkanlığı atama kararı ile Samsun Atakum İlçe Müftülüğü görevine atandı.



Vakfıkebir'deki beş yıllık hizmet süresini iki yıl önce tamamlayan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın buradaki görevi 2018 yılında iki yıl daha uzatılmıştı. Toplam yedi yıllık hizmet süresi sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı ile ataması yapılan Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın yeni görev yeri Samsun Atakum İlçe Müftülüğü oldu.
2013 yılında Kırıkkale İli Keskin ilçe Müftüsü iken tayininin çıkması ile Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevine atanan Müftü Hüseyin Köksal, 7 yıldır Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevini başarılı bir şekilde sürdürüyordu. Vakfıkebir İlçesine geldiği günden bu yana dini hizmetler anlamında önemli projelere imza attı. İlçede kalıcı önemli eserler bırakan Müftü Köksal, çalışkan yapısıyla tüm ilçe halkının takdirini topladı. İlçedeki en büyük eseri Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu oldu. Vakfıkebir’deki görev süresini tamamlayan Köksal Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Samsun İli Atakum ilçe Müftüsü olarak ataması yapıldı. Yaptığı başarılı çalışmalar ile Vakfıkebir İlçesi tarihine altın harflerle adını yazdırmayı başardı. 2013 yılında geldiği Vakfıkebir İlçesi'nde, 7 yıllık hizmet süresi içerisinde oldukça başarılı ve farkındalık yaratan çalışmalara imza atan ilçenin sevilen ve sayılan Müftüsü Hüseyin Köksal'a, atama kararının hayırlı olması temennisiyle yeni görev yerinde başarılı hizmetler ve muvaffâkiyetler diliyoruz.
MÜFTÜ HÜSEYİN KÖKSAL KİMDİR?
Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, 16 Şubat 1970 yılında Trabzon Çaykara İlçesi'nde doğdu. İlkokulu Rize İstiklâl İlkokul’unda bitirdikten sonra hafızlık eğitimini yine Rize’de aldı. 1990 yılında Trabzon İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Trabzon Of İlçesi Pazarönü Köyü Arka Mahalle Camii’nde 5 ay, Rize Çayeli Abdullahhoca Mahallesi Camiinde ise 17 ay kadar vekil imam-hatip olarak görev yaptı. 1994-1996 yılları arasında sırasıyla Ankara - Kazan Saray Köyü Kur'an Kursu, Ayaş Oltan Kasabası Kur’an Kursu, Güdül Karacaören Köyü Kur'an Kursu öğreticisi olarak görev yaptı. Bir yıl kadar Ankara Altındağ Hanifoğlu Cami’inde müezzin-kayyım olarak görev yaptı. 1993 yılında öğrenime başladığı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni 1997 yılında bitirdi ve aynı yıl Trabzon İli Of ilçesi Uğurlu Kasabası M.A. Kur'an Kursu Öğreticiliğine tayin oldu. Askerlik hizmeti için ara verdiği görevine 1998 yılında geri döndü. 2000 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Trabzon Eğitim Merkezi'nde başladığı ihtisas eğitimini 2003 yılı Nisan ayında tamamladı. 2003 yılı Temmuz ayından 2004 yılı Ekim ayına kadar Mardin Nusaybin’de vaiz olarak çalıştı. 2004 yılı Ekim ayından 2006 yılı Ekim ayına kadar iki yıl Tunceli Pülümür İlçe Müftüsü olarak ve görev yaptı. 2006-2009 yılları arasında Kırıkkale Karakeçili İlçe Müftüsü, 2009-2013 yılları arasında ise Keskin ilçe Müftüsü olarak görev yaptı. Müftü Hüseyin Köksal, 2013 yılında, Vakfıkebir İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir’in Trabzon İl Müftü yardımcılığı görevine atanmasıyla boşalan Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevine atanmıştı.
Vakfıkebir'deki hizmet süresinin iki yıl uzaılmasıyla, toplam 7 yıl boyunca burada başarılı hizmetlerde bulunan Müftü Hüseyin Köksal'ın, 2020 yılı Haziran ayı itibariyle Samsun Atakum İlçe Müftülüğü görevine ataması yapıldı. Evli ve üç çocuk babası olan İlçe Müftümüz Sayın Hüseyin Köksal hocamıza hayırlı olsun temennilerimizle yeni görev yerindeki çalışmalarında başarı ve muvaffâkiyetler diliyoruz.