Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Yaşanan büyük deprem sonrası Türkiye de bütün iller yardım için harekete geçerken Vakfıkebir ilçesi de alarma geçti. Depremin ilk saatleri olan 04.17’den sonra gün ışığının aydınlanması ile birlikte Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ve Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın koordinesinde başlatılan yardım seferberliği çığ gibi büyüyerek arttı. Bütün ilçe siyasi parti teşkilatları, STK temsilcileri, muhtarlar, esnaflar, işadamları, ilçe halkının tümü ellerindeki imkanlar doğrultusunda faydalı olabilmek için seferber oldular. Kan vermek için birbiriyle yarışan ilçe halkı örnek bir davranış sergiledi. Kan bağışında yaşanan izdihamın ardından yardımda bulunmak için marketlere ve mağazalara akın eden ilçe halkı yardım tırlarına aldıkları malzemeleri yetiştirmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Fırıncı esnaflarının ekmek yardımlarının yanı sıra Fırınlarda ekmek alıp yardımda bizimde bir katkımız olsun diyen insanların göz yaşarı içerisinde görevlilere yardım etmek istemeleri tüm Vakfıkebir halkının ne kadar duyarlı olduğunu gözler önüne serdi. Saatler içinde 5 büyük Tır’ı dolduran Vakfıkebir halkını kutluyoruz. Yapılan yardımlar için teşekkür ediyoruz. Vakfıkebir ilçesinden 5 tır deprem bölgesine hareket etti.

“5 TIR YOLA ÇIKTI”

DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yaptığı açıklamada; “Değerli hemşehrilerim; dünden bugüne deprem bölgesindeki kardeşlerimize yardım edebilmek için seferber oldunuz. Gıda, giyecek, temizlik maddesinden oluşan yardımlarınızı bugün koordinasyon merkezimizden 5 ayrı tıra yükleyerek gönderdik. Ayrıca 4 bin Vakfıkebir Ekmeğimizi de ayrı bir Tır’a yüklüyoruz. Vakfıkebir ilçe halkımızın ne kadar duyarlı ve ne kadar maneviyatının yüksek olduğunu bir kez daha kanıtladınız. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ise yaptığı açıklamada; “Dünden bu yana yardım toplama noktalarında görev yapan gönüllüler, vatandaşların yaptığı yardımları insan zinciri oluşturarak araçlara aktarıldı. Toplanan malzemeleri bulunduğu alandan gönüllü arkadaşlarımızla birlikte 5 yardım tırlarına yükleyerek deprem bölgesine gönderdik. Malzemelerin temini noktasında katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Depremin büyüklüğü ve etkisi göz önünde bulundurulduğu vakit bu noktada daha çok yardıma ihtiyaç duyulmaktadır. Hep birlikte inşallah bu sıkıntıyı aşacağız dedi. Kaymakam Uzan, Tüm ilçe halkının depremzedeler için kenetlendiğini belirterek, Yardımlar çığ gibi geliyor. Vakfıkebir’li hemşerilerimizin ne kadar duyarlı ve yardımsever olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.”