“YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ” “YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ”

Yaklaşık bir yıldır devam eden çabalar sonuç verdi. Vakfıkebir İlçemiz artık ÖSYM Sınav merkezi olarak tescil edildi. Bir yıl önce Vakfıkebir MYO Müdürü Tolga Ergün tarafından gündeme getirilen, TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ile Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın girişimleri sonuç verdi ve Trabzon Üniversitesi Rektörlüğünün olur kararı ile Vakfıkebir ilçemiz ÖSYM Sınav merkezi olarak tescil edildi.

Velilerimizin ve öğrencilerimizin uzun süredir beklediği ilçemizin sınav merkezi olması hayali artık gerçekleşti. ÖSYM'nin yaptığı Temel Yeterlilik Testi (TYT), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ve Milli Savunma Üniversitesi Giriş Sınavı gibi merkezi sistem sınavları artık Vakfıkebir ilçemizde yapılabilecek. Sınav merkezi Vakfıkebir Meslek Yüksek Okuluna (VMYO) olmak şartı ile öğrencilerin çokluk sayısına göre rahat bir ortamda sınav yapılması yönünde Beşikdüzü MYO ve Çarşıbaşı MYO’da da sınav yapılabilecek. 

“İLÇEMİZE VE BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN”

TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Her yıl ilçemizden ve büyükliman bölgesinden binlerce öğrenci YKS, TYT, AYT, YDT sınavları başta olmak üzere Trabzon il merkezi veya yakın illerde gerçekleşen ÖSYM sınavlarına katılıyor. Büyükliman Bölgesindeki ilçelerde oturan öğrenciler ilçe merkezlerine 15 ile 25 km uzaklıkta bulunan köylerden sınava katılmak için sabahın erken saatlerinde önce bulundukları ilçe merkezlerine buradan il merkezindeki sınav merkezlerine ulaşmaya çalışıyor. Bu öğrencilere aileleri de eklendiğinde binlerce kişilik nüfus hareketliliği ortaya çıkmakta. Bu durum velilerimiz üzerinde maddi bir külfet, öğrencilerimiz üzerinde olumsuz bir psikolojik etki oluştururken Trabzon il merkezinin de trafik, ulaşım, konaklama yükünün artmasına sebep oluyor.  İnşallah bu yıldan itibaren öğrencilerimiz sabah evlerinde kahvaltılarını yaparak kısa bir süre içerisinde sınav yerlerine ulaşabilecekler.   İlçemizin sınav merkezi olması hem öğrencilerimiz ve velilerimiz üzerinde fayda sağlarken hem de ilimizin yükünü azaltacaktır. Hepimiz ülkemizin yarınları olan öğrencilerimiz için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bu süreçte bizimle beraber çaba sarf eden Trabzon Valimize, ÖSYM Başkanımıza, Trabzon Üniversitesi Rektörümüze, İlçe Kaymakamımıza,  Vakfıkebir Belediye Başkanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Vakfıkebir MYO Müdürümüze ve emeği bulunan herkese teşekkür ediyoruz. İlçemize ve bölgemize hayırlı olsun dedi.”