21 yıllık mazisi bulunan Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nde artık bacalar tütmeye hazırlanıyor. Yöreye çok büyük bir istihdam olanağı sağlayacak olan OSB ile ilgili bir müjdeli haber daha geldi. OSB’nin altyapı projesinin ihalesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 28 Temmuz 2020 tarihinde Ankara’da yapılacak.



Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Vakfıkebir OSB Müdürü Duygu Sağlam, OSB Yönetim Kurulu Üyesi Enver İskenderoğlu konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Organize Sanayi Bölgemizin 20 Mayıs 2020 tarihi itibariyle yeni yolunun ihale süreci tamamlanarak ilgili firma ile sözleşmesi imzalanmıştı. OSB’mizin faaliyete geçebilmesi için büyük önem taşıyan, 2018 yılında başlanılan, 2020 yılı Nisan ayı itibariyle tamamlanan altyapı projesinin ihalesi de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 28 Temmuz 2020 tarihinde Ankara’da yapılacak. Altyapı ihalesi kapsamında; OSB alanı içerisindeki yollar, içmesuyu, atıksu, yağmursuyu ve Telekom altyapı şebekesine ait inşaat işlerinin yapımı gerçekleştirilecek.Ayrıca elektrik yapım işi ihalesi altyapı %50 seviyeye gelince yapılacak. İlçemize yöremize hayırlı olsun.  



21 YIL ÖNCE BAŞLANILDI
Sanayi ve Teknoloji bakanlığının kredi desteği kurulan Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemizin yer seçimi 22 adet kurumun temsilcilerinden oluşan heyetin katılımı ile 16 Haziran 1998 tarihinde mahallinde yapılmıştır. 22 Ekim 1999 tarihinde yer seçimi kesinleşerek Bakanlık onayı ile tüzel kişilik kazanmıştır. İl Özel İdaresi ile Ticaret ve Sanayi Odasının  % 50’şer katılma payı oranları ile 14 Aralık 2000 tarihli kuruluş protokolü; Vakfıkebir Belediyesinin de Müteşebbis Heyete dahil olması ile 26 Temmuz 2001 tarihinde yeniden düzenlenmiştir.  Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti; Trabzon Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (%40), Vakfıkebir Belediyesi (%30) ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (%30) kurucu ortaklarından oluşmaktadır. Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemiz 1999 yılı yatırım programına dahil edilerek 2000 yılında kamulaştırma
64 SANAYİ PARSELİ BULUNUYOR
810 dönümlük arazi üzerine faaliyet gösterecek olan Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemize ait hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli İmar Planları 05.04.2018 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Planlama alanında 3 adet 10.001-20.000 m² D tipi, 13 adet 7.001-10.000 m² C tipi, 21 adet 5.001-7.000 m2 B tipi, 28 adet 3.000-5.000 m2 A tipi olmak üzere toplam 64 adet sanayi parseli yer almaktadır.
ÇOK BÜYÜK EMEKLER VERİLDİ
Göreve geldiğimiz günden itibaren Organize sanayi Bölgemiz ile ilgili olarak ilçe halkımızdan bu yatırımın gerçekleşmesi için yoğun bir isteği oldu. Bu yatırım Valilik, İl Özel İdaresi ve Vakfıkebir Belediyesi arasında yürütüldüğü için sadece Belediye Başkanlığı dönemimde değil İl Genel Meclisi Üyeliği dönemim de yakından ilgilendim. 2014 yılına kadar İl Genel Meclisi Üyesi olarak, 2014 yılından sonra Belediye Başkanı olarak bu yatırımın ilçemize kazandırılması için çalışmaya devam ediyorum.   Bu fikrin oluşmasını sağlayan o dönem Belediye Başkanımız Sayın Yunus Halis Mollaahmetoğlu, yine o dönem Milletvekilimiz olan Sayın Yusuf Bahadır ağabeylerimizin, yine siyasi parti ilçe başkanlığı görevlerinden bulunan arkadaşlarımızın büyük emekleri var. TBMM Çevre Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta her konuda bizim önümüzü açtı. Kendisinin de çok büyük emekleri var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kamuoyunu desteği siyasetin desteği olmasa bunu başaramazdık.
İLÇEM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Böyle önemli bir yatırımın ilçemize gelmesini sağlayan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, bir önceki Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan’a ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya, Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu’na, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdülkadir Uraloğlu'na ve Bölge Müdürlerimize, Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Sayın Ramazan Yıldırım’a, Ticaret Sanayi Odamızın Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz. OSB’miz için geçmişten günümüze emek veren tüm Bakanlarımıza, Valilerimize, Milletvekillerimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, siyasetçilerimize ve katkısı olan herkese şahsım ve ilçem adına da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
ÖNCE YOL ŞİMDİ ALTYAPI
Daha sonra söz alan AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzunise, OSB’ye ulaşımı sağlayacak olan yeni yol 4,5 kilometre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde çift gidiş, çift geliş olarak Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından karayolları standartlarına uygun şekilde projelendirilmişti.Bağlantı yolu 08 Ağustos 2019 tarihinde ihalesi yapılmıştı. Şimdi  dealtyapı projesinin ihalesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 28 Temmuz 2020 tarihinde Ankara’da yapılacak. Bu önemli yatırımın ilçemize kandırılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Başkan Uzun ayrıca Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeği gecen Bakanlara, Milletvekillerine, Kaymakamlarına,Belediye Başkanlarına, Genel Müdürlere, TTSO Başkan ve yöneticilerine adlarını sayarak teşekkür etti.
3 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
Katkısı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlara, Milletvekillerine, Kaymakamlarına, Belediye Başkanlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, “İlçemiz için büyük önem taşıyan bu yatırımın gerçekleşmesi uzun bir süreç aldı. Bugüne gelmek kolay olmadı. Bizim için büyük bir hayaldi. Artık gerçek haline geldi. OSB’nin 2-3 yıl içerisinde faaliyete geçeceğini düşünüyorum. Altyapı yapılırken tahsis yapacağımız iş adamlarımız da fabrikalarını yavaş yavaş kuracak. Yol bittiğinde inşallah fabrikalarda hazır olacak. Bu bölgede 2.500 ile 3.000 kişi istihdam edilecek. Bu bölge için işsizliğin çözümü için büyük bir katkı sağlayacak” diye konuştu.