Trabzon Üniversitesi tarafından Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılması teklif edilen “Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri” Programı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı. Buna göre; yeni açılan program ile birlikte Meslek Yüksekokulun program sayı 6’ya yükselmiş oldu.

“YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ” “YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ”

VAKFIKEBİR MYO’DA BÖLÜM SAYISI 6’YA YÜKSELDİ

Vakfıkebir'e Müjdeli Haberi MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün Duyurdu; Konu ile açıklamada bulunan Vakfıkebir Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün şunları söyledi; “Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu olarak, mevcut 5 programımızla eğitim-öğretim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu programlar; Bankacılık ve Sigortacılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Maliye, İşletme Yönetimi ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programlarıdır. Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde açılması için Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı teklif edildi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından değerlendirilerek programın açılması uygun görüldü ve böylece program sayımız 6’ya yükselmiş oldu. Meslek Yüksekokulumuzun gelişimi noktasında büyük önem arz eden bu karar, bizleri ziyadesiyle mutlu etti.”

“BÖLGEDE İLK DEFA AÇILAN YENİ BİR BÖLÜM”

“Yeni programın kurulması ile ilimizde ve bölgemizde havacılık sektöründeki firmaların ihtiyaç duyduğu yetişmiş kabin hizmetleri personeli talebinin karşılanması amaçlanmaktadır.” Müdür Ergün; “Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı, dünyada ve ülkemizde büyük bir ivme ile gelişmekte olan havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu donanımlı ve nitelikli kabin hizmetleri personeli talebini karşılayabilecek bireyler yetiştirmektedir. Bu anlamda, küreselleşme ile sınırların ortadan kalktığı ve zaman kavramının daha da önem kazandığı günümüzde hızlı ve güvenilir kabul edilen havacılık sektörü de olağanüstü bir şekilde gelişmeye devam etmektedir. Bu gelişmeler ve yapılan düzenlemeler, giderek daha çok sayıda havayolu şirketinin sivil havacılık sektörüne katılmasını teşvik etmektedir. Buna paralel olarak havayolu yolcu taşımacılığında yurt içi, yurt dışı uçuş noktaları hızla artmaktadır. Bu programın Yüksekokulumuz bünyesinde kurulması ile ilimizde ve bölgemizde sektördeki firmaların ihtiyaç duyduğu yetişmiş kabin hizmetleri personeli talebinin karşılanması amaçlanmaktadır.”

“YENİ HAVA ALANLARI İSTİSTAM ALANI OLACAK”

“Bölgemizdeki havaalanları yeni bölümümüz için önemli bir uygulama ve istihdam alanı oluşturmaktadır.” Müdür Ergün; “Bölgemizde bulunan Trabzon Havaalanı, Ordu-Giresun Havaalanı ve Rize-Artvin Havaalanları Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı için staj ve devamında istihdam açısından önemli bir potansiyel oluşturmaktadır. Bu program ile uluslararası sivil havacılık organizasyonları ve kuralları, kabin memuru görev ve sorumlulukları, uçuşta servis, normal emniyet usulleri, ekip kaynak yönetimi, yolcu ilişkileri, acil durum kuralları, ilk yardım gibi konularda bilgi sahibi elemanların yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Söz konusu program, hem teorik hem de pratik bilgilerle donatılmış ara elemanı yetiştirmek konusunda gerek ülke açısından gerek bölge ve üniversitenin gelişmesi açısından önemli katkılar sağlayacaktır. Bu vesileyle; Meslek Yüksekokulumuz bünyesine kazandırılan yeni programın öğrencilerimize, meslek yüksekokulumuza, üniversitemize, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu önemli kararın alınmasında önemli katkıları bulunan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu Hocamız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.