TÜRK POLİS TEŞKİLATI, DEVLETİN ÇELİK BİLEĞİ, GÜVENLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR TÜRK POLİS TEŞKİLATI, DEVLETİN ÇELİK BİLEĞİ, GÜVENLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR

Yüksekokul Müdürü yaptığı açıklamada; “Öğrencilerimiz YKS sınav sürecinin ardından 27 Temmuz-05 Ağustos 2022 tarihleri arasında, Üniversite tercihlerinde bulunacaklar. Bu yıl ÖSYM tarafından Yüksekokulumuzda beş (5) program için toplam 373 yeni kontenjan ayrıldı. Bu sayı geçtiğimiz yıl330 idi. İnşallah tercih dönemi sonucunda kontenjanlarımızındolacağını umuyorum” dedi.

“Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Vizyon ve Misyonu olan bir yüksekokuldur.”

Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu’nun vizyon ve misyonu ile sunduğu imkanlar hakkında bilgi veren Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga ERGÜN; “Güçlü akademik yapı ile birlikte önceliğimiz ve temel amacımız, öğrencilerimizin akademik gelişimlerini sağlamak ve kalifiye ara eleman ihtiyacının giderilmesinde ülkemize katkı sunmaktır. Yüksekokulumuz sosyal bilimler tabanlı bölüm ve programların yer aldığı bir okuldur.Tamamı birinci öğretim olmak üzere hali hazırda toplam beş(5) aktif programımız yer almaktadır. Bu programlar; “Bankacılık ve Sigortacılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Maliye, İşletme Yönetimi ileMuhasebe ve Vergi Uygulamalarıdır.”Nisan 2022 itibarı ile Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programının açılmasına onay verilmesiyle bölüm sayımız altıya yükseldi. İnşallah yeni bölümümüze en kısa zamanda öğrenci alımınıgerçekleştireceğiz. Yüksekokulumuzda dersler, ders içeriklerini destekleyecek şekilde sunum sistemleri ile desteklenmiş geniş ve ferah dersliklerde işlenmektedir. Okulumuz bünyesinde Eğitim-Öğretim saatlerinde sürekli olarak açık tutulan, yürütülen programları destekleyici basılı ve görsel yayınların yer aldığı bir kütüphane (okuma salonu) öğrencilerimizin hizmetindedir. Ayrıca, Trabzon Üniversitesi bilişim ağına bağlı olan 40+1 tam donanımlı XDSL altyapısı ile sürekli ve hızlı internet erişim ağına sahip bilgisayar laboratuvarı gerek derslerde gerekse de ders dışı zamanlarda öğrencilerin kullanımına sunulmaktadır.Yüksekokulumuz bünyesinde ders dışı ve dinlenme zamanlarında öğrencilerimizin hizmetinde olan modern bir kantinimiz bulunmaktadır. Ayrıca, hafta içi saat 11.30-13.00 aralığında hizmet veren yemekhanemiz mevcuttur.” dedi.

“Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinin barınma sorunu bulunmamaktadır.”

Vakfıkebir MYO’yu kazanan öğrencilerin ilgilendiği bir başka konunun da barınma olduğunu kaydeden okul müdürü Ergün, “Yüksekokulumuzun bulunduğu Vakfıkebir İlçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)'nabağlı 14 katlı, 2 bloktan oluşan toplam 500 kişilik (250 Erkek, 250 Kız) kapasiteli Modern Yurt binaları bulunmaktadır. Bunun haricinde ilçe merkezinde öğrencilerin ev kiralayarak konaklama ihtiyaçlarını giderebilmeleri mümkündür.Barınma imkanlarının yanında ilçemizin karadeniz sahil yolu üzerinde konumlanması ulaşım sorununu da ortadan kaldırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Yüksekokul tarafından yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Ergün; “Yüksekokulumuzun vizyon ve misyonu çerçevesinde derslerin yanında ilgili bölüm ve programlara yönelik eğitim ve sertifika programları düzenli bir şekilde organize edilmektedir. Yüksekokulumuzda yapılan faaliyetler ile öğrencilerimizin sektör temsilcileriyle buluşması sağlanmakta ve bu sayede mezuniyet sonrası sürece hazırlıkları planlanmaktadır. Bu planlamada, öğretim elemanlarımız öğrencilerimize etkin bir şekilde danışmanlık yapmakta ve öğrencilerimizi yönlendirmektedir. Bunun yanı sıra, öğrencilerimizin akademik gelişimleri yanında kişisel ve sosyal gelişimlerini sağlamak amacıyla ilçemizde ve ilimizde bulunan kurum ve kuruluşlarla ortak etkinlikler düzenlenmekte ve sportif faaliyetler organize edilmektedir. Ben bu vesile ile Yüksekokulumuzu tercih edecekyeni öğrencilerimizi şimdiden kutluyor, okulumuz ve İlçemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.