Trabzon Üniversitesi Sıfır Atık Koordinatörlüğü’nde Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Sıfır Atık Birim Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün ve Yüksekokul Sekreteri Mustafa Gelir'in katkılarıyla Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu, Trabzon Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından temel seviye “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan okul müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün; “Trabzon Üniversitesi Sıfır Atık Koordinatörlüğü’nde yüksekokulumuz yerleşkesinde sıfır atık projesi kapsamındaki girişimimizle çevre bilinci ve sürdürülebilirliği amaçlıyoruz. Özellikle atıkların geri dönüşümü ile hem israfın önüne geçilmesi hem de kaynakların tekrar kullanılabilir hale getirilmesi ve ekonomiye kazandırılması oldukça önem arz etmektedir.” dedi. Hem israfın önlenmesi hem de kaynakların tekrar kullanılabilir hale getirilmesi oldukça önem arz etmektedir.

Müdür Ergün; “Genç nesillerin geleceklerini şekillendiren bir meslek yüksekokulu hedefimizle yarınlara daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya bırakabilme bilinci doğrultusunda ilerliyoruz. Buradan hareketle okulumuz eğitim binası ve idari bina içerisindeki her bir kata geri dönüşebilir maddeler (kâğıt, cam, plastik, metal atıklar vb.) ile geri dönüşemeyen evsel atıklar (ıslak mendil, süprüntü, şekerleme, çiklet vb.) için ikili sistemden oluşan kutular yerleştirdik. Buradan toplanacak atıklar için de okulumuz bahçesine atık geçici depolama alanı oluşturduk. Burada toplanan atıklar ise belirli periyotlarla ilgili birimlere nakil edilecek ve dönüşümü sağlanacak” dedi.

Ergün; “Sıfır Atık hedefi doğrultusunda yaptığımız hazırlıklar neticesinde Vakfıkebir Meslek Yüksekokulumuz, Trabzon Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından verilen temel seviye Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanmıştır. Bu vesile ile bu süreçte emeği geçen ve katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.