Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ‘Proje Okulu’ olması vesilesi ile Okul Müdürü Mehmet Kahveci, Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu, Vakfıkebir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Tuncay Hacıfettahoğlu ve Büyükliman Postası Gazetesi Haber Müdürü Sadık Aydın ile bir araya gelerek konu ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu.

“İLÇEMİZE VE BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Kahveci, “Okulumuz tüm şartları taşıyordu. Bizlerde proje okulu olabilmesi için müracaatımızı yaptık. İlk açıklanan listede okulumuz kabul edilmedi. Yapılan çalışmalar ve girişimler sonrası İkinci listede yer alarak proje okulu olduk. İlçemize hayırlı olsun. Proje okulu olmamız dolayısıyla sınavla öğrenci alacağız. Bundan sonra daha başarılı öğrenciler okulumuzda eğitim-öğretim görecek. Öğretmenlerimiz de seçme olarak okulumuza gelecekler. İdareci ve öğretmenlerin atamaları bakanlık tarafından yapılacak.

“ÖĞRENCİLERİN YIRTIŞINDA STAJ İMKANLARI ÇOĞALACAK”

DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI

Bundan önce stajer olarak il dışına öğrenci gönderemiyorduk. Proje okulu olduktan sonra Ege ve Akdeniz Bölgesi de dahil her yere staj için öğrenci gönderebileceğiz. Buda öğrencilerimizin gelişimi için büyük önem taşıyor. Yurtdışı projelerimizin sayıları artacak, yırtışında staj imkanları çoğalacak. Proje okulu olmamaız vesilesi ile artık önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren ilk yıl öğrencilerimiz 20 saat İngilizce eğitimi görecek. En azından kendini anlatabilecek bir İngilizce öğrenecekler. Bizlerde Büyükliman Yöremizdeki tüm ilçelerdeki okullara giderek tanıtımlarımızı yaptık. Eynesil, Görele, Şebinkarahisar ve Kürtün ilçelerimize de giderek buralar da tanıtımlarımızı yapacağız. Okulumuzun daha iyi olması için çalışmaya devam ediyoruz.

“ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI SUNUYORUZ”

Bizi tercih edecek olan öğrencilerimize burslarımız var. Dört yıl boyunca birinci olan öğrenciye her ay 1.000 TL, ikinciye 800 TL, üçüncüye 700 TL, dördüncüye 600 TL, beşinciye 500 TL, altı ve yedinciye 400, sekiz, dokuz ve onuncuya da 300 TL burs vereceğiz. Bu miktarlar yıldan yıla artacaktır.   Turizm sektörü hem ülkemizde hem bölgemizde çok büyük bir gelişim gösteriyor. Bizde bu sektöre katkıda bulanmaya gayret ediyoruz.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin ‘Proje Okulu’ olmasında büyük emeği olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Altın’a, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürümüz Sayın Hüseyin Burak Fettahoğlu'na, Vakfıkebir Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta’ya, Vakfıkebir Kaymakamımız Sayın Dr. Hacı Arslan Uzan’a, 25.-26. ve 27 dönem AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.