Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma toplantıları kapsamında Vakfıkebir ilçesinde toplantı yapıldı. Toplantıya, TBMM İdare Amiri Sayın Erkan Haberal, MYK üyesi Sayın Yavuz Tellioğlu, MYK üyesi Sayın Afşin Birben, MYK üyesi Sayın İdris Aydın ve MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım katılım sağladı. Ayrca Şalpazarı Belediyesi Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ve Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta da katılımcılar arasındaydı. Program öncesinde dışarıda horonlu karşılama gösterileri yapılırken sonrasında çeşitli konuşmalar gerçekleştirildi. Katılımcılara üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu meşhur Vakfıkebir Ekmeği takdim edildi. Heyet Vakfıkebir ilçesinde esnaf ziyaretleri de gerçekleştirdi.

“MHP SADECE SİYASİ PARTİ DEĞİLDİR, MHP BU MİLLETİN SON UMUDU, YIKILMAYAN VE KUŞATILAMAYAN SON KALESİDİR”

"MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ" "MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ"

Vakfıkebir MHP İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk yaptığı konuşmasında; “Yeni sistem güçlü siyaset, milli destek, kutlu emanet, yeni ufuklara doğru yelken açmak şuuruyla hareket eden cumhur ittifakı 2023 hedefine emin adımlarla yürümektedir. İktidar olmayı sadece fiili olarak devleti yönetmek zannedenlere Milliyetçi Hareket Partisi'nin neler yaptığını unutanlara tekrar hatırlatma yapmakta fayda görüyorum. Çözüm sürecine son verilmeli dedik verilmedi mi? Hdp ile görüşme yapılmamalı dedik yapılıyor mu? Terörle müzakere değil mücadele yapılmalı dedik yapılıyor mu? terör örgütünün maşası olan Doğu ve Güneydoğu belediyelerine devlet dur demeli dedik yapılmadı mı? Terör örgütleri ile organik bağı olan Hdp kapatılmalı dava açılmalı dedik açılmadı mı? Bir düşünün değerli dava arkadaşlarım MHP YOK, Erdoğan devrilmiş devlet yönetimi bugünkü gayri muhalefetin eline geçmiş, Hdp iktidar ortağı olmuş, Doğu ve Güneydoğu Hdpkk’nın oyun sahası olmuş, Demirtaş serbest kalmış, Fetöye af çıkmış, İHA’lar ve SİHA’lar kaldırılmış, Ülke iç savaşla karşı karşıya kalmış,  Amerika ve Avrupa Türkiye üzerindeki emellerine ulaşıyor. MHP bugün Cumhur İttifakı diyorsa, Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yerli ve milli politikalara dönülmüşse, bağımsız Türkiye inşa ediliyorsa, Bilge Lider Sayın Devlet Bahçeli'nin dağın arkasındaki tehlikeyi görerek yaptığı hamlelerin önemli bir rol aldığını belirtmek isterim. Bizim bu devletle bir sözleşmemiz var. Alacak hanemiz boş, borç hanemizde ise canımız var. Bu vatanın her karış toprağını kanla yoğurduk vatan yaptık. Ne idüğü belli olmayanlara bırakacak ne vatanımız  var ne de bir karış toprağımız. Bu nedenle diyoruz ki MHP sadece siyasi parti değildir, MHP bu milletin son umudu, yıkılmayan ve kuşatılamayan son kalesidir. Üstat Necip Fazlı’a sormuşlar kim bu ülkücüler diye ALLAHSIZIN nefret, namussuzun dehşet, yüreksizin heybet, başıboşun mihnet, devrimbaz'ın zulmet, eyyamcının şirret, anarşistin devlet, komünistin illet sandığı ve tanıdığı islam'ın nurunu Türk'ün altın kabında parlatan muhterem insanlardır, diye özetlemiş. Davamızın yılmaz neferleri, değerli misafirler adım adım 2023 anlatma ve aydınlatma programımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum hepinize saygılar sunuyorum. Allaha Emanet Olun “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” dedi.”

“MHP İSLAM ALEMİNİN VE TÜRK DÜNYASININ KALBİ, DÜNYADAKİ BÜTÜN MAZLUM MİLLETLERİN UMUDUDUR”

TBMM İdare Amiri ve Ankara Milletvekili Erkan Haberal yaptığı konuşmasında; Kıymetli dava arkadaşlarım Milliyetçi Hareket Partisi yalnız siyasi bir parti değildir, MHP islam aleminin ve Türk dünyasının, kalbi dünyadaki bütün mazlum milletlerin umududur. Partimiz ülkemizin kötü gidişatı üzerine Adana’da 9 Şubat 1969 da kurulduktan sonra resmi olarak siyaset sahnesine giriş yapmıştır. Partimiz gücünü Türk milletinin kendisinden, ilhamını şanlı mazimizden almaktadır. Haberal konuşmasında; Bölgenin en güçlü ülkesi Türkiye’dir. Ülkemizin önünü kesmek isteyen dışarıdaki güçler ve içerdeki işbirlikçileri hiç durmuyor. Ancak bizler onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Siyasi çalışma programlarımızla insanlarımızın gönüllerine misafir oluyoruz. Cumhur ittifakı bütün gücüyle milletimizle bir arada olmaktadır. MHP, vatanın her köşesindeki insanımıza muhabbet ile dokunuyor. Sevgiyi ilmek ilmek dokuyor. Amacımız milletimizi güzelliklerin en güzeliyle buluşturmaktır. 2023 seçimlerinin Türkiye’nin, Kurtuluş Savaşı gibi görmeliyiz ve çalışmalıyız.  İnsanlarımıza bunu anlatmanın gayesindeyiz. Biz önümüzdeki günlerde tüm ilçelerimizdeki bu toplantılarımızı tamamlamış olacağız. Halkımızla kucaklaşıyoruz. Bu ülkenin tek umudu, Cumhur İttifakıdır. Bu milletin ve devletimizin istikrarı için Cumhur ittifakında yer alıyoruz. Muhalefetin bir pusulası yok. Olmadığı gibi bir çözümü de yok” dedi.