AK Parti Vakfıkebir Kadın Kolları 6. Olağan kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Havva Kurt’un aday olmadığı kongreye tek aday olarak katılan Asiye Kamiloğlu yeni başkan seçildi.

Kongreye ayrıca; AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Bahar Ayvazoğlu, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, CHP Vakfıkebir İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevcan Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Komşu İlçelerin Kadın Kolları Başkanları, muhtarlar ve partililer katıldılar. AK Parti Vakfıkebir Kadın Kolları İlçe Kongresi divan kurulunun oluşturulması ve ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Faaliyet raporlarının okunup ibra edilmesinin ardından konuşmalar maddesine geçildi. Kongrede mevcut başkan Havva Kurt, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Başkanı Ahmet Uzun, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve İl Başkanı Haydar Revi birer konuşma yaptılar.

“MECLİSTE EN ÇOK KADIN VEKİL BULUNDURAN PARTİYİZ”

İlçe Başkanı Ahmet Uzun; “Son dönemde çalışma hayatında ve siyasi mecrada rol alan kadınların sayısındaki artış kadınların önemini ortaya koymaktadır. Özellikle AK Partimizin yaklaşık 20 yıllık iktidar döneminde görev alan kadın vekil sayısı partimizin bu konudaki hassasiyetini ortaya koymaktadır. Son seçimle birlikte Gazi Meclisimizde 53 Vekil ile en fazla kadın vekil sayısı hala bizim partimizdedir. Bu değerli vekillerimizden bir tanesi de kendisiyle aynı dönemde çalışmaktan dolayı kendimi şanslı hissettiğim, her görüşmemizde kendisinden bir şeyler öğrendiğim Trabzon Milletvekilimiz Sayın Bahar Ayvazoğlu hanımefendidir. Kendisini buradan saygı ile selamlıyorum. Genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki hassasiyetine de büyük bir saygı duyduğumu ve partimizin kadın paydaşlara verdiği önemi çok değerli bulduğumu da belirtmek istiyorum. Biz de Vakfıkebir olarak yönetim kadrosunda en çok kadın yönetici bulunduran ilçe olduğumuzun altını çizerek gururla söylüyorum. Bu vesile ile görevini büyük bir aidiyet duygusuyla yapan başkanımız Sn. Havva Kurt Hanımefendiye ve yönetim kuruluna harcadığı emek ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Vakfıkebir AK Parti İlçe başkanı olarak yeni yönetim kurulumuzun her zaman yanında olacağız. Yeni başkanımız Asiye Kamiloğlu’na ve yönetim kuruluna görevlerinde başarılar diliyor, kongremizin hayırlara vesile olması dileğiyle, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum dedi.”

“CUMHUR İTTİFAKI ÇATISI ALTINDA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

İl Başkanı Haydar Revi; “Ana Kademe İlçe Kongrelerimizi tamamladık, Kadın Kolları Kongrelerimize devam ediyoruz. Yakında gençlik kolları kongrelerimize başlayacağız. Tam olarak 58 tane kongre yapacağız. 58. Kongremiz büyük kongremiz olacak inşallah. Cenabı Allah 58. Kongremize de bizleri kavuşturmayı nasip eylesin. TBMM Çevre Komisyon Başkanımız ve Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta ile birlikte İl Genel Meclisi üyeliği ile başlayan davamızdaki kutsal görevimiz, Genel Başkanımız ve Genel merkezimizin teveccühü ile 6 yıldır İl Başkanı olarak devam etmektedir. Vakfıkebir ilçemizde bugün olduğu gibi bundan öncede her zaman birbirinden güzel programlar yapılmıştır. Yapılan her programa ve bütün organizasyonlara katılmaya gayret gösterdim. Bu gün burada hafta başı olmasına rağmen toplanabiliyorsak, hakikatten gönül elçileriyiz ve gönülden işimizi yapıyoruz. Gönülden Genel Başkanımızın yanındayız anlamına gelir. Özellikle hanım kardeşlerimiz evden çıkarken birçok işini geride bırakıp buraya geldiler. Ben bir kez daha katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. En gencinden en yaşlısına, en yenisinden en deneyimlisine birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Bu dönemde Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve kıymetli Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile birlikte Cumhur İttifakı çatısı altında yolumuza devam ediyoruz. Daha güçlü ve kuvvetlenerek bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum dedi.”

“İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN!”

Yeni seçilen Vakfıkebir Kadın Kolları İlçe Başkanı Asiye Kamiloğlu teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi. Kamiloğlu; “Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!” ilkesiyle çıktığımız bu kutlu yolda, şahsım ve teşkilat mensubu arkadaşlarımla hedefimiz, inandığımız bu yolda ilçemize ve ülkemize hizmettir. Almış olduğumuz sorumluluğun bilinciyle en büyük hedefimiz; önümüzdeki 2023 seçimlerinde çalınmadık kapı bırakmayarak davamızı milletimize anlatmak, gönüllerini almaktır. Bugüne kadar Vakfıkebir ilçe kadın kolları teşkilatında görev yapan bütün başkanlarıma ve teşkilat mensubu arkadaşlarıma, görevi devraldığım başarılı çalışmaları ile başarı çıtasını yükselterek hedefimizi büyüten ve bizlere çok daha ağır sorumluluklar yükleyen sayın Havva Kurt ve ekip arkadaşlarına, ayrıca şahsıma bu görevi uygun gören ilçe başkanımız Sayın Ahmet Uzun’a il kadın kolları başkanımız sayın Meryem Sürmen’e, genel merkez kadın kolları başkanımız sayın Lütfiye Selva Çam’a teşekkürlerimi sunarım. 6.Vakfıkebir İlçe Kadın Kolları Kongremiz ’in hayırlara vesile olmasını dilerim. Tüm katılımcılara saygılarımı sunuyorum dedi.”

AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun eski kadın kolları başkanı Havva Kurt’a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Yeni seçilen kadın kolları ilçe başkanı Asiye Kamiloğlu’na görev belgesini Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, İl Başkanı Meryem Sürmen, İlçe Başkanı Ahmet Uzun ve Havva Kurt birlikte verdiler.

Asiye Kamiloğlu Başkanlığında Yeni Yönetim Kurulu, Arzu Emiral, Aynur Yüksel, Ayşe Birincioğlu, Ayşe Erkan, Ayşenur Yıldız, Binnur Kum, Duygu Aktaş, Emine Saral, Firdevs Çabuk, Melek Bilgin, Melek Öztürk, Necla Özdemir, Öznur Birinci ve Tuğçe Naz Bilğin.