Başkan Muhammet Balta, “Geride bıraktığımız yıl içerisinde ilçemize hizmet edebilmek için var gücümüzle çalıştık. Bundan sonrada Allah nasip ederse Vakfıkebirimiz için çalışmaya devam edeceğiz. 2021 yılında Vakfıkebirimize kazandırdığımız hizmetlerden ve projelerden bahsetmek isterim;

OSB’DE YATIRIMCILAR PARSEL TAHİSİSİ

Yaklaşık olarak 3 bin kişiye iş ve aş kapısı olacak olan Organize Sanayi Bölgemizin yeni yolunun, altyapısının ve elektrik şebekesinin yapım çalışmalarını başlattık, devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz törende parsel tahsisi yaptığımız 12 firmamıza belgelerini verdik. Kısa bir zaman içerisinde yatırımlarını yapmaya başlayacaklar. 810 dönümlük arazi üzerine faaliyet gösterecek olan Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemize ait hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli İmar Planları 05.04.2018 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. Planlama alanında 3 adet 10.001-20.000 m² D tipi, 13 adet 7.001-10.000 m² C tipi, 21 adet 5.001-7.000 m2 B tipi, 28 adet 3.000-5.000 m2 A tipi olmak üzere toplam 64 adet sanayi parseli yer almaktadır.

MİLLET BEHÇESİ HİZMETE GİRDİ

Vakfıkebir Ekmek Temalı Millet Bahçesi Projemizi tamamladık. Çevre şehircilik bakanlığı Toplu konut idaresi tarafından 21.10.2019 tarihinde ihale edilen 30.10.2019 tarihinde yapımına başlanan 11.777.000 bin ihale bedelli Vakfıkebir Millet Bahçemiz toplam 32.721 metrekare alanda yapıldı. Vakfıkebir Ekmeğinin ana tema oluşturduğu millet bahçemizde de; 1 adet 637.31 m2 ekmek müzemiz, 1adet 500m2, millet kıraathanesi, bay bayan 148.50 m2 mescid, yürüyüş yolları, 2.200 m2 bisiklet yolu, 632m2 çocuk oyun alanı, 3 adet pergole,  9 adet kamelya, 1adet serender, 15.626 m2 yeşil alanlar, 85 araçlık otopark bulunmaktadır. Millet Bahçemizde ilk kez kapalı bir müze alanı yapıldı. Mescidi ve yeme içme yerleri ile mükemmel bir yaşam alanı oluştu. Ticari alanlarla birlikte daha yaşanabilir bir alan olması, müzenin yanında mini bir fırında inşa edildi. Mini görünüşlü tam bir fırın olarak işletilebilecek bir potansiyelde müze ile birlikte hayata geçecek. Önündeki oturma alanıyla birlikte ahşap görünümlü bir yer olan kıraathanede mevcut. Halkımıza hayırlı olsun.

14 ŞUBAT CADDESİ PROJESİ TAMAMLANDI

14 Şubat Kurtuluş Caddemizde peyzaj ve çevre düzenleme projesi gerçekleştirdik. Alt yapısı ve üst yapısı ile ilçemize yakışan muhteşem bir proje oldu. Caddemizden doğalgaz hattını da döşedik. Benzer projelerimiz yeni yılda da devam edecektir.

YENİ PAZARYERİ YENİ YILDA BAŞLIYOR

Halkımızın bizlerden beklediği önemli hizmetlerden birisi olan yeni pazaryeri, otopark, sosyal yaşam alanının kentsel tasarım projesini Büyükşehir Belediye Meclisimizden geçirdik. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyemiz tarafından ihalesi gerçekleştirilecek.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI - ÖĞRENCİ YURDU

Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğü binamız ve Vakfıkebir Fen Lisemizin 200 kişilik öğrenci yurdu binalarımız hizmete girdi.

KÜLEK PEYNİRİNE TESCİL

25.06.2018 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurusunu yaptığımız Vakfıkebir Külek Peynirimizin tescilini 25.05.2021 tarihinde gerçekleştirerek Coğrafi İşaretini aldık. Yaptırdığımız tescille birlikte ilçemize yeni bir marka kazandırdık. Bunun yanı sıra üç firmamız tarafından üretilecek olan külek peynirimize ilginin artması ile birlikte yeni istihdam imkanlarının oluşmasının önünü açtık.

SAHİL STADYUMU YENİLENDİ

        Vakfıkebir Sahilimizde bulunan stadyumumuzun tribün, suni çim,  soyunma odaları yenilenerek ışıklandırmaları yapıldı.

YOL ÇALIŞMALARI DEVAM ETTİ

Büyükşehir Belediyemiz aracılığıyla 8 mahallemizin grup yolunda ve bazı mahalle yollarımızın bozulan kısımlarında 12 kilometre asfalt yol çalışmaları gerçekleştirdik. 46 Mahallemizin tamamında, yayla yollarımızda, yol bakım ve onarım çalışmaları yaptık.

Kemaliye, Hacıköy, Büyükliman, Cumhuriyet, Çavuşlu, Deregözü, Körez, Açıkalan, Akköy, Bahadırlı, Esentepe, Fethiye, Güneysu, Karatepe, İlyaslı, Köprücek, Ortaköy, Soğuksu, Yalı ve Küçükdere mahallelerimizde yağmur suyu,  Kemaliye, Çamlık, Fevziye, Kirazlık, Köprücek, Mısırlı, Şenocak mahallemizde parke taşı parke taşı döşeme çalışmaları gerçekleştirdik. Esentepe, Çavuşlu, Köprücek, Güneyköy, Sekmenli, Hürriyet, Caferli, Hamzalı ve Çamlık Mahallelerimizde Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sanat yapısı (taş duvar) çalışmaları yaptık.

1800 KİŞEYE YARDIM YAPILDI

İhtiyaçlı 1800 vatandaşımıza hayırsever iş adamlarımızın katkılarıyla nakit ve gıda yardımlarında bulunduk. Pandeminin sürdüğü yıl içerisinde dezenfekte çalışmalarımızı aksatmadan devam ettirdik.

KAYMAKAMLIK LOJMANI

Yeni kaymakamlık lojmanımız tamamlandı.

GASİLHANE TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediyemiz tarafından sahil bölgemize yaptırılan gasilhane tamamlandı. Gasilhanemiz de ilçemizdeki önemli bir ihtiyacı giderecek.

ARAÇ PARKI GÜÇLENDİ

Araç parkımıza yeni araçlar kazandırdık. 2022 yılında da ilçemizin vizyonunun gelişmesi, modern ve yaşanılabilir bir kent olması yolunda çalışmaya devam edeceğiz.

FOL DERESİNE YENİ KÖPRÜ

Fol Deresi güzergâhında öğrenci yurdumuz ve spor salonumuzun karşısına yeni bir köprü yapıldı.