SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. Yılına itafen hazırlanan “Gün Doğacak” adlı oyun izleyicilerin ilgisi ile karşılandı. Oyunda Küçük bir çobanın tutsaklığa karşı vermiş olduğu mücadele konu edindi.

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde hazırlanan Gün Doğacak adlı tiyatro gösterisi 23 Mart günü seyirciyle buluştu. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Vakfıkebir Fen Lisesi Pansiyonu çok amaçlı salonda oynanan oyun büyük beğeni aldı. Gün içinde üç seans oynanan oyunu Fen Lisesinden 300 öğrenci, Gülbahar Hatun Anadolu Lisesinden 300 öğrenci izledi. Akşam seansı ise ilçe protokolü ve sivil halka oynandı. Toplamda 1000 kişinin izlediği oyun Çanakkale zaferinin 107. yıldönümüne atfen oynandı. Oyunun Yönetmenliğini Halk Eğitimi Merkezi çalışanı Lale İskenderoğlu yaptı.

Tarihin en büyük ve en önemli savaşlarından ve aynı zamanda Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşı'nı anlatan "Gün Doğacak" adlı tiyatro oyununda, şehadete sevdalı bir milletin kahramanlıkları anlatıldı. Tüm olumsuz koşullara rağmen bu büyük zafere imza atan kahraman yiğitler ve onları kınalayarak savaşa yollayan anne babaları anlatan tiyatro oyununda, çocukların da yer alması büyük beğeni topladı. Görsel ses ve efektlerle desteklenen tiyatro oyununda duygu dolu anlar yaşandı.  Tarih, muazzam bir erken uyarma sistemidir. Yenilenlerin tarihini, yenenler yapmıştır.

23 Mart 2022 tarihinde oyun ilk seansını Vakfıkebir Fen Lisesi, İkinci Seansı Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi ve son seansı Protokol ve halka oynamak üzere toplamda üç seans oynandı. Geceye Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, daire amirleri, siyasi partilerin ve STK’ların ilçe temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.