Vakfıkebir Fen Lisesi bu yılda eTwinning portalında proje yürütmeye devam ediyor. Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş en büyük okul ağı olan eTwinning portalında dört yıldır aktif olarak eTwinning projeleri yapan, yenilikleri takip ederek mesleki gelişime önem veren Vakfıkebir Fen Lisesi, Brüksel’de bulunan Mesleki Destek Servisi tarafından da eTwinning Okul Etiketi Ödülü’ne layık görülmüştür.

“YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ” “YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ”

 "İKİ ÜLKE TEK KÜLTÜRLE "

 Proje kuruculuğunu Vakfıkebir Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Duygu Terzi ile Bakü Türk Anadolu Lisesi öğretmeni Kezban Arık’ın yaptığı “İki Ülke Tek Kültürle” adlı eTwinning projesinde öğretmen ve öğrencilerimiz “İki devlet bir millet" sözünden yola çıkarak iki kardeş ülkenin tarihin derinliklerinden gelen ebedi dostluğunu, yakınlığını bir kez daha kanıtlamak düşüncesiyle Azerbaycan ve Türkiye’nin kültürel değerlerini incelemeyi; dillerinin, geleneklerinin ve folklorunun birbirine benzer ve farklı yönlerini ortaya çıkarmayı hedefliyorlar. Projede Türkiye’den Vakfıkebir Fen Lisesi ve Çarşıbaşı Anadolu Lisesi, Azerbaycan’dan Bakü Türk Anadolu Lisesi çalışmalarını sürdürme

“ATMA YENİLE”

 Proje yürütücülüğünü Vakfıkebir Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Tuğba Balçık’ın yaptığı Atma Yenile isimli eTwinning projesinde öğrencilerin geri dönüşüm hakkında olabildiğince bilinçlenmesi ve gelecek hayatında bunu yansıtabilmesi amaçlanmaktadır. Proje süresince yapacakları ürünlerin geri dönüşüm ürünlerinden olması onlara yeni bir ufuk açacak, her şeye dönüştürülebilir şeklinde bakmalarına neden olacaktır. Azerbaycanlı ortakları ile yürüttükleri bu anlamlı projede görev alan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

  “INNOVATİVE DİGİTAL CİTİZENS”

 Danışmanlığını Fen Lisesi İngilizce öğretmeni Canan ÖZ Uzunosmanoğlu’nun yaptığı, Romanya, Azerbaycan ve Türkiye’den 9 paydaş okulun yer aldığı projede öğrencileri, günümüzde yaygın olarak kullanılan internette nelerin beklediği ve karşılaşabilecekleri riskler konusunda bilgilendirmeyi amaçlamaktalar. Proje süresince siber zorbalık, yapay zeka ve güvenli internet kullanımı konularında çalışmalara yer verilen projede sona doğru yaklaşılırken öğrencilerimiz eğlenerek öğreniyorlar.