PROF. DR. ÇEVİK, REKTÖRLÜK YARIŞINDA BİR ADIM ÖNDE
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin yeni rektörü Temmuz ayı içinde belli olacak. Vakfıkebir ilçemizin damadı olan Prof. Dr. Uğur Çevik adaylık yarışında varım dedi.



Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) için rektör adaylığı süresi 8 Temmuz’da sona eriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından direk atanacak olan KTÜ Rektörlüğü ile ilgili çok sayıda isim gündeme geliyor.   Vakfıkebir damadı Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde görevli KTÜ’lü Prof. Dr. Uğur Çevik mevcut adaylardan bir adım önde görülüyor.
Fizik alanında birçok başarılı çalışmalara imza atan Prof. Dr. Çevik, KTÜ Fizik Bölümü Profesör Doktoru, Savunma Sanayi Başkanlığı |TÜBİTAK ARDEB MFAG DK Üyesi, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Genel Koordinatörlüğü görevini yürütürken yüzlerce öğrenci yetiştirdi.
Şimdilik adaylık için isimleri çıkanlar arasında KTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Prof. Dr. Asım Ören, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Ali Yazıcıoğlu şanslı olanlardan ancak Prof. Dr. Uğur Çevik bunlardan bir adım önde.
Fizik Profesörü olan Prof. Dr. Çevik Atom ve Molekül Fiziği Bilim Dalında Uzmanlık Alanları arasında X-ışını spektroskopisi, Gama ışını spektroskopisi, Difüzyon yer alırken Yürüttüğü Araştırma Projeleri ise Işınlamanın Süperiletkenler üzerine etkisi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Araştırma Fonu Projesi, Proje Yöneticisi olarak ta görev yapıyor.