Millet Bahçesinde incelemelerde bulunarak eksiklikleri tespit ederken görüntülediğimiz Başkan Muhammet Balta, millet bahçemizde müze ve sergi salonu olan ilk ve tek millet bahçesi olmanın gururunu yaşıyoruz. Biz bu müzede “Vakfıkebir Ekmeği”nin hikâyesini anlatmak istediklerini ifade etti.

Müzenin içerisinde ekmeğin hikâyesini anlatmak istediklerini belirten Başkan Balta, burayı ekmek temalı millet bahçesine dönüştürdük. Buranın mantığı ekmek temalı millet bahçesi. Dolayısıyla bir müzeye hatta Türkiye’de ilk olacak bir sergi salonu yapılan millet bahçesi olacak. Biz bu müzede “Vakfıkebir Ekmeği”nin hikâyesini anlatmak istiyoruz. Bu anlatımda Hem görsel hem de animasyon şeklinde olmasını arzu ediyoruz. Bunun için de taslak projemiz var. İnsanoğlu ilk avlanmaya başladığı tarihten ekip biçmeyi öğrendiği, değirmeni keşfettiği ve unu öğüttüğü en sonda ekmeği icat ettiği ve sonunda da Vakfıkebir Ekmeğine giden bir yol hikâyesi olacak. Müzemiz büyük bir alanı kapsıyor. Aslında orasını Vakfıkebir’in genel müzesi tarzında Vakfıkebir’i yansıtan giyiminden kuşamından birçok materyali sergilemek istiyoruz. Aslında burasını bir etnografya müzesi haline getirmek istiyoruz. İçerisi dolu dolu olacak şekilde hatta birçok etkinliğinde içerisinde yapılabilecek, hatta her zaman sergi açılabilecek çok güzel bir mekânımız var. Hemen bitişiğinde müze ile entegre bir mini fırınımız var. Fırında pide lahmacun gibi birçok unlu mamuller yapılabilecek şekilde dizayn edildi.  Bunların servis edilebileceği lokasyonda var.

İlçemize eğlenmeye, dinlenmeye gelen hatta şehrimizi ziyaret eden insanların parkı gezdikten sonra hem ekmeğin hikâyesini, ekmeğin tarihi ile ilgili bilgi edinebileceği bir müzeye dönüştürmek istediklerini belirtirken gözlerinde umut beliren Başkan Balta,  ekmekle ilgili tüm hazırlığımızı tamamladık. Diğer kısımlarla alakalı çalışmalarımızda devam ediyor. Bunları tamamladığımızda DOKA üzerinden bir hibe projesi ve bakanlık destekleriyle donanımlı bir müzeye dönüştürmeyi amaçladıklarını ifade etti.