Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Nisan ayı belediye meclis toplantısında ilçede devam eden yatırımlar hakkında belediye meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Balta, herkesin merakla beklediği doğalgaz ile ilgili şunları söyledi.

“4 MAHALLEMİZ 2023 YILI SONUNDA DOĞALGAZLA BULUŞUYOR”

Başkan Muhammet Balta, “Doğalgaz ile ilgili olarak ilçemizde mevcut çalışma yapan firmanın 31.12.2022 yılı sonunda sözleşmesi sona erdi ve dolayısıyla o firma sözleşmesini uzatmadı. 2023 programında ise bizim planlarımız Kemaliye Mahallesi sınırına kadar doğalgaz gelecek şekilde program yapmıştık. Biz o çalışmalar kapsamında Kemaliye Mahallesini de projeye dahil etmek istedik. 2023 yılı içerisindeki program Çarşı Mahallesini kapsıyordu. Bu proje Çamlık, Körez, Cumhuriyet ve Çarşı Mahallesini kapsayan bir projeydi. 2023 yılı sonuna kadar bu mahallelerimizde doğalgaz çalışmaları tamamlanacak, bu çalışmalar zaten program dahilindeydi. POTAŞ yeni bir firma ile sözleşme imzalayacak onun da takibini yapıyoruz. İnşallah bu yılsonuna kadar bu dört mahallemizi doğalgazla buluşturacağız.”

“KİMSE UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN İŞİN TAKİBİNDEYİZ”

DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI

Başkan Balta, “Ayrıca şunu da söylenmeden geçmek istemiyorum. Maalesef bu konuda çok spekülasyon üretiliyor. Biliyorsunuz çalışmalar 2022’nin son çeyreğinde çamlık mahallesi tarafından başladı. 31.12.2022 tarihinden itibaren de mevcut firmanın sözleşmesi bitti ve tekrar sözleşmeyi yenilemedi. Yine kamuoyunda şöyle hemen konuşuluyor. Çalışmalar başladığı zaman bu 5 sene gelmez. Müteahhit bıraktığı zaman kaçtı bu iş olmaz. Yani işe olumsuz tarafından bakma alışkanlığını bir türlü bertaraf edemedik. Sonuçta bu bir kamu işi, problemlerde olabilir. Şuanda aksa doğalgaz firması yeni müteahhit ile ilgili ihale sürecini başlattı yürütüyor. Zaten ilk plandaki 2023 yılı sonuna kadarki planlama Kemaliye sınırlarına kadardı. Bizim hedefimiz, yaptığımız çalışma Kemaliye mahallesini de bu programa dahil ederek, Büyükliman Mahallesi sınırına kadar götürmeyi hedefliyoruz. Şuanda çamlık bölgesinde kutular takıldı. O bölgede yaşayan arkadaşlardan isteyenler doğalgaz aboneliklerine müracaat edebilirler. Kimse umutsuzluğa kapılmasın işin takibindeyiz. Ama doğalgaz’ın tüm bölgeye bir anda gelme beklentisi içerisinde olmasın. Bu iş aşama aşama olacak bir kavramdır. Ama bizim hedefimiz 2024 ‘ün sonuna kadar en azından Kirazlık mahallesi sınırına kadar bu işin ulaşmasını sağlamak. Yalıköyde’de beklenti var onu da biliyoruz. Biz firma nezdinde bütün bu çalışmaları yürütüyoruz. İnşallah tamamı da olur. Çünkü hem temiz hava konusunda hemde temiz enerji konusunda doğalgaza ihtiyacımız var. Bunlar önemli yatırımlar. Bu işinde bilenler tarafından yapılması da işin sevindirici tarafıdır. Henüz abonelik olmasa dahi birçok vatandaşımızın doğalgaz kombilerini aldıklarını çok iyi biliyorum. Çünkü diğer tesisatı yaptırmak biliyorsunuz onaydan sonra oluyor. Aksanın onaylamadığı projeler işleme konulamıyor. Biz sadece yetkili olarak yönlendiriyoruz dedi.”