Diyanet İşleri Başkanlığının; gençlerimizin, Hz. Peygamber (s.a.s.)’i tanıma, O'nun mesajını anlama, milli ve manevi duygularını geliştirmek amacıyla ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada, Vakfıkebir Yalıköy İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf Öğrencisi Arif Tosun il ikinciliğini elde etti.

'GENÇLİK BİLGİ YARIŞMASI'NDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Başkanlığın, gençlere yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında ortaokul öğrencileri için düzenlediği ödüllü bilgi yarışması, 19 Şubat 2022 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Başvuruların internet üzerinden yapıldığı yarışmaya katılan öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları arasında yer alan; Prof. Dr. Casim Avcı ve Mevlana İdris'in kaleme aldığı "Hz. Muhammed'in Hayatı" adlı eserden sorumlu tutulmuşlardı.

Gençlerin bilgi seviyelerini ölçmekten ziyade yarışma vesilesi ile Hz. Peygamber (s.a.s.)’i tanıma, O'nun mesajını anlama, öğrencilerin milli ve manevi duygularını geliştirme ve Başkanlık çalışmaları ile tanıştırmanın hedeflendiği yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler için Trabzon İl Müftülüğünde ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren öğrencileri ve ailelerini makamında kabul eden Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, bir süre kendileriyle sohbet etti.

VAKFIKEBİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISININ İLKİ YAPILDI VAKFIKEBİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISININ İLKİ YAPILDI

Daha sonra İl Müftüsü Aydın, yarışmada birinci olan Ortahisar Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Yavuz Demirci'ye 500 TL, ikinci olan Vakfıkebir Yalıköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Arif Tosun'a 300 TL ve üçüncü olan Köprübaşı Merkez Ortaokulu öğrencisi Ebrar Aydın'a ise 300 TL para ödülü ile kitap hediye etti. İl Müftüsü Aydın, ödül alan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.