Vakfıkebir Eğitim Bir-Sen Şube temsilcisi Şuayip Eyüboğlu ve sendika yönetimi yaptıkları istişare toplantısı ile ilçedeki eğitimcilere yönelik uygulanan promosyon anlaşmasına tepki göstererek imza atmadılar.



Vakfıkebir İlçesi Uygulama otelinde gerçekleştirilen İlçe Milli Eğitim personeli promosyon toplantısına, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürü ve yetkili sendika Eğitim Bir-Sen’in yanı sıra Türk Eğitim Sen, Eğitim-İş, Teç-Sen ayrıca Vakıfbank, Ziraat Bankası, Yapı Kredi, Deniz Bank, Halk Bankası, İş Bankası ve Akbank temsilcileri katıldı.
Vakfıkebir Eğitim Bir-Sen Şube temsilcisi Şuayip Eyüboğlu toplandı sonrası yaptığı açıklamada; “Promosyon şoku yaşadıklarını dile getirerek, protokole imza atmadıklarını belirterek tepki gösterdi. Eyüboğlu, İlçe milli eğitim personeli promosyon teklifi açık artırma usulüyle sonuçlandırılmıştır. Verilen rakamların yetkili sendika olarak tarafımızca yeterli bulunmadığından kabul edilmemiş, bu durum karşı tarafa bildirilmiştir. Bunun üzerine biz de yetkili sendika olarak, ilçe milli eğitimde bulunan yetkililerle yaptığımız istişare toplantısında, bu durumun eğitim çalışanları arkadaşlarımızı zarara uğratacağını belirtip böyle bir sözleşmeyi kesinlikle imzalamayacağımızı kendilerine bildirmiştik.  Bu görüşmenin sonucunda ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri de bizimle aynı görüşte olduklarını belirtmişler, ortak mutabakat ile promosyon ihalesinin iki ay sonra tekrar yenilenmesi kararına varmıştık dedi.
Eyüboğlu; “Asıl mesele bundan sonra başladı. Promosyon ihalesinin iki ay sonra tekrar yenilenmesi kararına varmış olmamıza rağmen Daha sonra şube müdürümüz yetkili sendikanın ilçe temsilcisi olmam hasebiyle beni arayarak daha önce yenilenmemesi hususunda mutabık kaldığımız promosyon evraklarını imzalamamı istedi. Ben de aldığımız ortak kararın bu olmadığını kendisine hatırlatarak söz konusu anlaşmayı imzalamayacağımı söyledim. Daha sonraki süreçte ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yetkilerini kullanıp promosyon anlaşmasını imzalamışlardır. 2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesine göre 3 kişiden oluşturulan ve bu 3 kişiden birisi olan Yetkili Sendika Temsilciliğinin görüşleri hiçe sayılmıştır dedi.”
Eyüboğlu; “Yetkili sendika temsilcisi olarak yaptığımız İstişareler sonucunda 482 eğitim çalışanı arkadaşlarımızın zarara uğratılmaması için sözleşmeye imza atmadık, anlaşmayı kabul etmedik ve ilçemiz eğitim çalışanlarının menfaatine oluncaya kadar da kabul etmiyoruz diyerek tepki gösterdi.