Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Merkez Kur’an Kursu’nda yapılan 'Hatimle Teravih Namazı Uygulaması Değerlendirme Toplantısı'na ilçe müftülüğüne bağlı camilerde görev yapan hafız din görevlileri katıldı.

VAKFIKEBİR'DE "HATİMLE TERAVİH NAMAZI" UYGULAMASI DEVAM EDECEK

Toplantıda, ilçede hatimle teravih namazı uygulamasının 2014 yılında merkez Yavuz Sultan Selim Camii’nde bir görevliyle başladığını ve yürütüldüğünü hatırlatan Müftü Küçük, bu hizmetin sonraki yıllarda ise daha çok hafız din görevlilerinden yararlanılarak farklı eda ve ses çeşitliliğinden faydalanma cihetine gidilmek suretiyle cemaate farklı bir manevi atmosfer yaşatıldığına dikkat çekti.

02 Nisan'da başlayacak olan 2022 yılı Ramazan ayı dolayısıyla ilk teravih namazı 01 Nisan 2022 Cuma günü akşamı yatsı namazının ardından kılınacak. Vakfıkebir Merkez Yavuz Sultan Selim Camii’nde bu yıl da Hatimle Teravih Namazı kılınması uygulamasının devam edeceğini belirten İlçe Müftüsü Şükür Küçük konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede ayrıca; "Bilindiği gibi hatimle teravih namazı kılma ameliyesi, geleneğimizde geçmişten bugüne güzel ibadet uygulaması olarak devam edegelmiştir. Bu vesile ile aynı zamanda hafızlarımız ezberledikleri Kur'an'ı unutmamaları, ezberlerini kuvvetlendirmeleri bakımından da bir imkan ve fırsatı değerlendirmiş oluyorlar." dedi.

Hatimle teravih namazının her akşam farklı din görevlisi tarafından kıldırılması uygulamasının bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini ifade eden İlçe Müftüsü Şükür Küçük; "Kur'an'ın korunması, yaşatılması ve toplumsal hayatta karşılık bulmasına müteveccih bu uygulamada, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ederek her biri farklı mahalleden kendi imkanlarıyla ulaşımlarını sağlamak suretiyle kendilerine verilen görevi yerine getirecek olan arkadaşlarımıza, hatimle teravih namazına katılacak cemaatimize ve bu uygulamaya değer vererek gündem yapacak herkese şimdiden teşekkür ediyor, sağlık afiyet diliyorum" sözlerine yer verdi.