Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi öğrencileri, Biyoloji dersinde Eğitim Kiti sayesinde yaptıkları deneyle DNA moleküllerini çıkararak kolye yapıp boğazlarına astılar.
Bir canlıyı oluşturan tüm bilgiler DNA molekülünde kayıtlıdır. DNA molekülü hücre çekirdeğinde bulunur ve tüm proteinlerin oluşumu için gerekli bilgileri kodlar. DNA’nın boyutu nanometre ile ölçülür. Nanometre metrenin milyarda biri olduğundan DNA çıplak gözle görülemez. Yıllardır okullarda DNA konusu teorik olarak anlatılır. Dolayısıyla öğrenciler tarafından anlaşılmaz. Tek bir DNA hücresi çıplak gözle görülemez ama çok sayıda hücre izole edildiğinde artan hücre nedeniyle DNA pamuk ipliği şeklinde çıplak gözle görülebilmektedir. Bu deney sayesinde öğrenciler Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji gibi alanların temelini oluşturan DNA molekülünün yapısı hakkında bilgi sahibi oldular. Daha sonra da tükürük örneği vererek kendi DNA’larını çıkarıp kolye şeklinde boğazlarına astılar.

VAKFIKEBİR TÜRKİYE ŞAMPİYONU VAKFIKEBİR TÜRKİYE ŞAMPİYONU

ABİYOTİK EĞİTİM KİTLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi Öğretmeni Yasemin Tosun : "Gençleri yaratıcılığa, yaparak ve kavrayarak öğrenmeye teşvik etmek geleceğimiz açısından oldukça önemlidir.  Uygulamalı eğitim-öğretimin kalıcılığı ve her öğrencinin kendi başına uygulayabilmesinin olumlu katkısı oldukça yüksektir. Bu doğrultuda Abiyotek tarafından hazırlanan çeşitli deney setleri (DNA eğitim kiti, Şeker eğitim kiti, pH eğitim kiti, Enzim eğitim kiti, Klorofil eğitim kiti) ve sunulan eğitim ile öğrencilerimiz Gen mühendisliği ve Biyoteknoloji gibi alanlarda,  her gün karşılaştığımız çeşitli maddelerin kimyasal karakterleri hakkında bilgi sahibi olurken aynı zamanda öğrencilerde erken yaşlarda glisemik indeks ve şeker bilinci oluşacaktır. Öğrenciler ilgi çekici ve eğlenceli bir şekilde yaptıkları deneyler ile ezberci eğitim yerine yaparak ve kavrayarak öğrenmeye alışacaktır.